„Ezt nem kívánom senkinek”

2024.06.24. 06:17

Szoboszlai rángatta be a mentősöket Vargához, Rossi szerint az orvosok túl lassúak voltak

Elképesztő érzelmi hullámvölgyekkel tarkított meccsen van túl a magyar labdarúgó-válogatott, amely egy hosszabbításban szerzett góllal győzte le Skóciát az utolsó csoportmeccsén a németországi Európa-bajnokságon. A Ferencváros csatárának, Varga Barnabásnak a sérülése nagy riadalmat okozott a stuttgarti stadionban, hosszú percekig döbbent csend uralkodott a lelátókon. A lefújás pillanatában annyit lehetett tudni, hogy kórházba szállították. Szoboszlai Dominik testközelből láthatta a csúnya balesetet, majd a mérkőzés után Sallai Roland és Marco Rossi árult el friss információkat a nemzeti csapat támadójának állapotáról.

MW

Szoboszlai Dominik (b) és Varga Barnabás (j2), valamint a skót Scott McKenna (b2) és Grant Hanley (j) a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Marco Rossi ismét varázsolt. A magyar válogatott a 101. percben Csoboth Kevin góljával 1–0-ra legyőzte Skóciát, így még van esélye a továbbjutásra az Európa-bajnokságon – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A magyar csapat óriásit küzdött a győztes gól megszerzéséért, és bár fájó kijelenteni, de a fordulópontot Varga Barnabás horrorfilmekbe illő balesete jelentette, ami után a megfáradt magyar játékosok az utolsó erőtartalékaikat mozgósítva harcolták ki a győzelmet.

Szoboszlai berángatta a mentősöket a pályára

A 66. perc környékén drámai pillanatok zajlottak a Skócia–Magyarország-csoportmeccsen, ahol életfontosságú volt a három pont megszerzése Marco Rossi csapatának. Szoboszlai Dominik beadása után Gunn kapus mindenkit letarolt középen, a saját csapattársát, Ralsont és Varga Barnabást is. Hárman terültek el a földön, de egyből látszott, hogy Varga húzta a rövidebbet. A magyar játékosok azonnal ápolást kértek. A személyzet ponyvával takarta el Vargát, így nem lehetett látni, mi történik. Szoboszlai sürgette az orvosi csapatot, odament, és húzta maga után a hordágyat, jelezve, hogy siessenek, baj van – írta meg a Magyar Nemzet.

– Ezt nem kívánom senkinek. Az elsők között voltam, aki ott volt. Látni is elképesztő volt, beleégett a szemembe, tényleg remélem, jól van. Nem értem, hogy működik ez a protokoll, a mentősöknek miért nem szabad futni vagy a hordágyat behozni. Szerintem ott az egész kispadunk betolta az összes mentőst, akit csak lehetett, meg berángattam a hordágyat, mert nem hiszem, hogy ilyenkor a protokoll bármit is számít – nyilatkozta Szoboszlai, aki mérkőzés után Varga Barnabás mezét magára húzva köszönte meg a szurkolók támogatását. 

Varga Barnabás arcában több csont is eltört

Az MLSZ Twitter-oldala hivatalosan is megerősítette: Varga Barnabás arcában több csont is eltört a mérkőzésen történt ütközés során, továbbá agyrázkódást is szenvedett. Nagy valószínűséggel műtét vár a Fradi csatárára. Az éjszakát a kórházban töltötte Stuttgartban.

A magyar csapatkapitány ezt követően Csoboth Kevin győztes góljáról is beszélt, akinek azt tanácsolta, hogy nyugodtan sírjon, ha úgy érzi.

– Láttam rajta, hogy próbálja visszatartani, és mondtam, hogy ha ilyen alkalommal nem sírsz, akkor soha. Úgyhogy mondtam neki, nyugodtan engedd ki, nem fog ilyen mindennap történni. Persze reméljük, minél többször fog, de azért ez nem mindennapi eset. Örülök, hogy sikerült felszabadulnia, örülök, hogy sikerült győztes gólt rúgnia, megérdemelte – árulta el a Liverpool játékosa

Rossi szerint is lassúak voltak az orvosok

Marco Rossi is beszélt a Fradi csatárának állapotáról, s a magyarok szövetségi kapitánya szintén elégedetlen volt az orvosi stáb reakcióidejével.

A szörnyű balesetet követően Varga Barnabás nem vesztette el az eszméletét, viszont nyakmerevítőt kapott, és természetesen egyből le kellett cseréni. Ádám Martin érkezett a helyére, a VAR vizsgálta, hogy nem kell-e tizenegyest ítélni.

– Nem tudom, hogy összeütközött-e a kapussal vagy bárkivel, zavaros volt a helyzet. Ezért volt ott a VAR, amely vizsgálta a büntetőt. Úgy tűnt, hogy Barnabás nincs eszméleténél, mindenki aggódott érte, az állapota miatt – mondta el a mérkőzés után Marco Rossi.

– Az orvosok elég lassan indultak be a pályára, talán nem voltak tisztában a helyzet súlyával. De azt mondhatjuk, hogy már nincs veszélyhelyzetben. Meg fogják operálni, mert eltört az arccsontja, de jól van, és ez a legfontosabb dolog – zárta gondolatait a magyarok edzője, aki azt is elárulta, hogy ha a magyar válogatott a többi csoport eredményeinek függvényében továbbjut a nyolcaddöntőbe, Varga már nem lesz a csapat része.

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:

Skócia–Magyarország 0–1 (0–0), Stuttgart, jv.: Tello (argentin)
Gólszerző: Csoboth (90+10.)

Svájc–Németország 1–1 (1–0), Frankfurt, jv.: Orsato (olasz)
Gólszerző: Ndoye (28.), illetve Füllkrug (90+2.)

A csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Svájc 5, 3. Magyarország 3, 4. Skócia 1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában