Ria, ria, Hungária!

2024.06.23. 15:01

Így vonult a magyar szurkolói menet a stuttgarti stadionba (videó)

Több ezer magyar futballszurkoló vonult kora este szervezett keretek között a 21 órakor kezdődő Magyarország–Skócia Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénába.

MW

Magyar szurkolók vonulnak Stuttgartban 2024. június 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A drukkerek délután a Mittlerer Schlossgartennél gyülekeztek, majd 17.30-kor piros, fehér és zöld füstöt szóró eszközöket aktiválva indultak el a találkozási ponttól nagyjából öt kilométerre található stadionhoz. A menet eleje 19 óra előtt néhány perccel érkezett meg az MHP Arénához. A vonuláson több drukker vett részt, mint múlt szombaton Kölnben a Svájc, illetve szerdán Stuttgartban, a házigazda németek elleni mérkőzés alkalmával.

A résztvevők jellemzően meggypiros vagy fekete felsőruházatot viseltek, a vonulás során pedig egyszer egy szirénázó mentőautót is tovább kellett engedniük, de a tömeg hamar szétnyílt és utat engedett a járműnek. Útközben több alkalommal összetalálkozott a vonuló tömeg skót drukkerekkel, akikkel kifejezetten barátságos volt a kapcsolat. A szurkolók közösen énekeltek és egymást kínálták itallal.

A vonulást az Origo Sport jóvoltából itt tudja megtekinteni:

A magyar válogatottnak a két kétgólos vereségét követően Skócia ellen mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stadionban 21 órakor kezdődik az összecsapás, amelyet oldalunkon is élőben közvetítünk, amiként a vele párhuzamosan futó német–svájci összecsapást is.

Korábban írtuk:

Szijjártó Péter: most aztán mindent bele!

A szurkolói vonulásról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is megosztott egy videót a közösségi oldalán, amely mellett így buzdítja a magyar csapatot, talán arra is utalva, hogy a drukkereken nem fog múlni a győzelem: „Most aztán mindent bele.”

Százezer skót szurkoló?

A mieinkkel egy időben rengeteg skót szurkoló indult meg a város felé – számolt be róla az Origo Sport, hozzátéve, Skóciában arról cikkeznek, hogy Stuttgart megbénulhat a magyar–skót meccs miatt. Állítólag százezer skót szurkoló indult meg a város felé, noha a stadionban hivatalosan csak mintegy tízezer jegyet osztottak ki az ország drukkerei között.

Skót szurkolók az esti összecsapás előtt egy stuttgarti szurkolói zónában
Fotó: Ronald Wittek / Forrás: MTI/EPA

Körülbelül 15 ezer magyar szurkoló van a helyszínen

A magyar szurkolók már a mérkőzés délelőttjén ellepték Stuttgart városát, így kijelenthető, hogy az eddigi két vereség ellenére remek a hangulat a táborban. A mieink órák óta gyülekeznek a vonulás helyszínén, a Mittlerer Schlossgartenben, amely egy hatalmas zöld terület. 

Körülbelül 15 ezer magyar szurkoló van a helyszínen, akik folyamatosan énekelnek, iszogatnak, délután öt órától pedig a neves lemezlovas, Náksi Attila ütemeire kezdtek bulizni – jelentette a helyszínről az Origo Sport munkatársa.

20240619__MI_371
Szurkolók Stuttgartban 
Fotó: Mirkó István / Forrás: Magyar Nemzet

Mint írják, a magyar táborban remek a hangulat, már a vonulás előtt felgyulladtak a piros és a zöld görögtüzek.

A magyar szurkolók ugyanazon az útvonalon mennek a standionhoz, amelyen a németek elleni meccs előtt is vonultak.

Készen állnak a magyarok a vonulásra
Fotó: Kibédi Péter / Forrás: Origo

Ebben a mezben áll pályára a magyar válogatott

A vasárnap este 21.00 órakor kezdődő meccsen újra fehér szerelésben lép pályára a magyar csapat – hívta fel a figyelmet rá az Origo. A lap szerint ez azért is érdekes, mert ez azt jelenti, hogy a magyarok mindhárom csoportmeccsükön az idegenbeli szerelésükben szerepelnek, illetve szerepeltek. A svájciak ellen mi voltunk a pályaválasztók, de a svájciak színe is piros, a németek pedig annak ellenére, hogy a második meccsünkön ők voltak a pályaválasztók, idegenbeli, lila szerelésben játszottak, akkor azért nem lehettünk pirosban.

Ma hivatalosan a skótok a pályaválasztók, és mi megint fehérben leszünk, ők pedig várhatóan kékben. 

Hömpölyög a tömeg Stuttgartban

A Stuttgarter Zeitung délutáni kiadása arról számolt be, hogy a teljes belvárost le kellett zárni, mert a tömeg hömpölyög. Sokkal többen érkeztek meg Stuttgartba, mint ahányan be tudnak menni majd a stadionba. A jegy nélküli emberek a szurkolói zónában vagy a belvárosban tudják nézni a mérkőzést.

Íme egy friss videó a magyar drukkerekről:

Gyülekeznek a szurkolók a stadion környékén

A két szurkolótábor egyelőre teljesen jó viszonyt ápol egymással, egy helyszínen készült videón látszik, ahogy közösen pózolva éneklik mindkét válogatott drukkerei a saját rigmusukat, és az sem volt ellenükre, hogy az ellenfél nemzeti zászlajával mutatkozzanak. Ezen a felvételen is megjelent „A pálinka jobb, mint a whisky” felirat.

A magyar szurkolók  üzentek a skót drukkereknek: a pálinka jobb, mint a whisky

A magyar szurkolók zseniális humorról tettek tanúbizonyságot, a közösségi médiában egyikük egy fantasztikus képet osztott meg, amelyen az üzenet rávilágít a két nemzet tradicionális italának különbségeire, miszerint a magyar pálinka verhetetlen – vette észre az Origo.

A pálinka jobb, mint a whisky

– üzenték a magyar szurkolók.

A nagyképű skótok már számolgatnak, kivel találkozhat a csapatuk a nyolcaddöntőben

A skót lapok szerint valós esélye van csapatuknak a továbbjutásra: a The Scotsman beszámolója szerint a döntetlen nagyszerű lehetőséget kínál Steve Clarke együttesének, hogy megtegye azt, amit még egyetlen skót válogatott sem tett meg korábban, azaz hogy továbbjusson a kieséses szakaszba. 

A győzelem ugyanis garantálja a továbbjutást a nyolcaddöntőbe a skótoknak, a lap szerint pedig nincs okuk kételkedni a sikerben – írja az Origo.

Scotland v Switzerland - EURO 2024
Skót szurkolók énekelnek
Fotó: Emin Sansar / Forrás: AFP

Az elmúlt időszakban ugyanis a skótok legyőzték Spanyolországot, Dániát és Norvégiát is – így abban bíznak, hogy Stuttgartban a magyar válogatott sem lehet akadály, és akkor a skót futballtörténelemben először kieséses szakaszba kerülhetnek. A skótok annyira bíznak a sikerben, hogy már azt számolgatják, kik lehetnek az ellenfelek a 16 között.

A skótok úgy számolnak, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a harmadik helyen jutnak tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában