Közélet

2014.09.30. 15:28

Gyerekek vették birtokba a főteret

Több száz gyermek vett részt az egész napos baleset-megelőzési programon.

kemma.hu

Második alkalommal rendezték meg Tatabányán a KRESZ-FESZT elnevezésű baleset-megelőzési nyílt napot szeptember 30-án. A programot a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezte a tatabányai polgárőrök bevonásával és mintegy 300 óvodás és kisiskolás vett részt rajta. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság egyik elsődleges célja a gyermekek biztonságos és szabálykövető közlekedésre történő nevelése, figyelmük felhívása a veszélyhelyzetekre. Erre adnak alkalmat a KRESZ-FESZT és az ahhoz hasonló rendezvények. 

A rendőrök játékos feladatokon keresztül ismertették meg az óvodásokkal és az iskolásokkal a közlekedés alapvető szabályait. Volt, akiknek közlekedési jelzőtáblát kellett kirakniuk kockából, míg másoknak a kerékpár kötelező tartozékait kellett elmutogatni.
 
A nagyszámú résztvevőre való tekintettel a főkapitányság bűnmegelőzési előadói, bűnügyi technikusa és kutyás rendőre is játszva tanította a gyerekeket, akik hazavihették tenyérlenyomatukat, megismerkedhettek Másával, a nyomkövető rendőrkutyával. A KRESZ-FESZT-en részt vett gyerekek mindegyike ajándékkal tért haza. Az egyenruhások láthatósági karpántot és mellényt adtak az ovisoknak és kisiskolásoknak, ezzel is elősegítve balesetmentes közlekedésüket.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!