Podcast

2024.04.26. 13:10

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

A fiatalon hatalmas tehetségként indult Németh Krisztián csak 18 éves volt, amikor a Liverpool leigazolta, s bár a magyar támadó nem tudott gyökeret ereszteni a Vörösöknél, máig jó érzéssel gondol vissza arra az időszakra. A 37-szeres válogatott Németh Krisztián volt A látható légió podcast hetedik adásának vendége. Az MTK csatára számított is rá, hogy Szoboszlai Dominik alapember lesz a világ egyik legnépszerűbb klubjában.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa vezeti a labdát az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 32. fordulójában játszott Manchester United–FC Liverpool mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2024. április 7-én. A találkozó 2–2-es döntetlennel végződött

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

Noha az első csapatban tétmérkőzésen nem lépett pályára, Németh Krisztián a mai napig jó szívvel gondol a Liverpoolban eltöltött három évre, amelyből kettőben kölcsönben szerepelt a Blackpoolban, majd a görög AEK Athénban – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Nagy teher volt rajta

A magyar csatár Simon Andrással együtt az MTK-tól került ki az angol csapathoz, később pedig Gulácsi Péter is követte egykori játékostársait. Németh Krisztián 18 évesen már a barátnőjével, későbbi feleségével igazolt Liverpoolba, így picit könnyebb volt az első időszak a magyar labdarúgónak. Németh elárulta, hogy nagy teher volt rajta, mert akkoriban a magyar labdarúgás messiásaként tekintettek rájuk.

Felelevenítette, hogy az első idényben a tartalékcsapatban nagyon jól ment neki a játék, utána az első csapat keretével készült, de megsérült. Az sem kedvezett neki, hogy Rafa Benítez, aki szorgalmazta a leigazolását, 2010-ben távozott a klubtól. Bár az angoloknál nem tudott gyökeret verni, hasznos tapasztalatokat gyűjtött a Vörösöknél, majd később a Blackpool csapatába került, ahol arccsonttörést szenvedett a magyar játékos, ami miatt fél évre kidőlt. A Görögországban eltöltött évekre felemás érzésekkel gondol vissza, mert bár két nagy klubban, az AEK-ben és az Olimpiakoszban is megfordult, nem tudta magából kihozni azt, amire képes lehetett volna – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A podcastban Németh azt is elárulta, hogy Hollandiában vette fel igazán a profi futball ritmusát, s talán szerencsésebb lett volna, ha Anglia előtt előbb ott fejlődött volna. Az amerikai bajnokságot, az MLS-t már akkor is nívós, nagyjából a hollanddal azonos színvonalú bajnokságnak tartotta, amikor ott szerepelt. Németh felidézte az Év Góljának is megválasztott találatát a Portland ellen, és beszélt az amerikai bajnokságban szereplő, ámde a válogatottnál mellőzött Sallói Dánielről. Az MTK játékosa a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot is dicsérte, aki szerinte egy teljesen más színvonalat képvisel a magyar játékosok között.

Szoboszlai alapember lesz

Németh Krisztián kiemelte a Liverpool magyar játékosával kapcsolatban, hogy lépésről lépésre haladt a céljai elérése érdekében, és ennek az eredménye, hogy a legismertebb klubok egyikében játszhat. Az MTK támadója szerint Szoboszlai még jobb lehet az angol csapatban a közeljövőben.

Nem azért fizetnek egy játékosért hetvenmillió eurót, hogy aztán a kispadon ücsörögjön. Biztos voltam benne, hogy Szoboszlai Dominik alapember lesz a Liverpoolban

mondta Szoboszlairól a pályafutása végén az MTK-hoz visszatalált csatár, aki a magyar válogatottból jól ismeri Szoboszlait. Németh hozzátette, hogy az olasz bajnokságba szeretett bele fiatalon, gyerekkora óta Juventus-szurkoló, és Alessandro Del Piero volt a nagy kedvence, de a Premier League mérkőzéseit is követi. A fővárosi klub csatárát már foglalkoztatja a visszavonulás gondolata, de a következő idényben még játszik az MTK-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában