Komárom-Esztergom vármegye

2024.03.29. 09:00

Programajánló péntekre

Pénteken is sok programot tartanak vármegyeszerte. Ezek közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Almásfüzitő

Tisztítsuk meg a Duna-partot! – kérik a KÖSZ Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők azokat, akik szeretnének tenni a környezetükért. A találkozó 10 órakor lesz az Almásfüzitő felsői pihenőháznál. A szervezők zsákot és kesztyűt biztosítanak, továbbá ebéddel várják a segédkezőket, a gyerekeknek pedig még apró ajándékokkal is kedveskednek.

Dorog

A Reimann Bányászattörténeti Miniverzumban pénteken 10-15 óra között húsvéttal kapcsolatos játékos feladatokkal várják az óvodásokat és az iskolásokat. A játék résztvevői csokit kapnak. Lesz kreatív foglalkozás és kézműves vásár is.

Esztergom

A Duna Múzeumban pénteken húsvéti alkotóház lesz. Az érdeklődőket 10-13 óra között várják.

Komárom

Nagypénteken a két Komárom közötti keresztútjárás lesz. Indulás Észak-Komáromból 9 órakor a Szent-András-bazilikától a két város utcáin keresztül a dél-komáromi Jézus Szíve templomig.

Nyergesújfalu

Nagypénteken, 12 órától az Ady Endre Művelődési Központtól indul és hétfő estig tart a hagyományos nyuszi/tojás/pipikereső játék. Öt helyszín kell pecséteket gyűjteni a menetlevébe. Ezeket a végén kindertojásra lehet majd beváltani.

Tata

Március 29. és április 1. között sokszínű családi-és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a tatai Esterházy-kastélyban. A hétvége folyamán tematikus vezetések indulnak a kastélykertben és a felújítás előtt álló kiskastélyban minden nap 14 órai kezdettel. Ezenkívül a családok egy különleges kincskeresés során fejthetik meg a kastély rejtett titkait. A gyermekek az ünnephez kapcsolódó kézműves programokon vehetnek részt, vasárnap és hétfőn pedig tojáskeresésen.

Tatabánya

A Gallavölgyi Egyházközség szervezésében idén is lesz élő keresztút Tatabányán. A résztvevők pénteken 12 órakor a Fő téri 1. számú postától indulnak. Az Életfáig tartó úton Jézus szenvedéstörténetének állomásai elevenednek fel korhű ruhákban, Szentírásból vett szövegrészletekkel, énekekkel.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában