Elismerés

2022.08.28. 09:41

Egy egész ország ismeri már a tatai vadludakat a kitüntetett természetvédőnek hála

Csonka Péter Tata természeti örökségének védelme érdekében nyújtott tevékenységért vehette át a városi elismerést.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata Város

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az államalapítás ünnepén a Szent Kereszt Plébániatemplomban tartottak ünnepséget, ahol városi kitüntetéseket is átadtak Tatán. Ezen alkalomból Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Csonka Péternek, a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársának, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi vezetőjének.

Mint a város közösségi oldalán írják, Csonka Péter az országosan is rendkívüli ismertséget szerző Tatai Vadlúd Sokadalom szervezéséért, valamint Tata természeti örökségének védelme érdekében végzett sokoldalú és szemléletformáló tevékenységéért részesült a kitüntetésben.

Kiemelik, hogy madár- és természetvédelmi szakemberként nagy elhivatottsággal dolgozik a természeti értékek megőrzéséért és minél szélesebb megismertetéséért. Munkássága többszörösen kötődik a hazai természetvédelem társadalmi szervezeteihez, így a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megyei szervezetéhez és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülethez. 

Az ifjúság természetszeretetre nevelésében is példamutatóan vesz részt. Csonka Péter az egyik ötletgazdája és fő szervezője a Tatai Vadlúd Sokadalomnak, mely évről évre fejlődik, a kezdeti pár ezer után már egy nap alatt több mint tízezer látogatót mozgat meg olyan színvonalas szakmai rendezvényként, amelynek programjain a laikus érdeklődők is jól érzik magukat az Öreg-tó partján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában