50 év

2024.05.04. 20:23

Legendák előtt bizonyíthatnak a Bányász focistái

A véghajrába lépett a labdarúgó NBIII, és a saját csoportját továbbra is vezeti a tatabányai csapat. A hétvégi mérkőzésen jelen lesznek a Tatabányai Bányász 50 évvel ezelőtt Közép-európai Kupát nyert játékosai is.

Kemma.hu

A Tatabányai Bányász 1974-ben Közép-európai Kupát nyert csapata

Forrás: Facebook/Regős László: Tatabányai futballtörténelem

Egy fokkal nehezebbé vált a Tatabánya helyzete a múlt héti Veszprémtől elszenvedett vereség miatt, de a három pontos előnyük továbbra is azt jelenti, hogy a sorsuk a saját kezükben van. A Kelen csapata nem tartozik a verhetetlen kategóriába, olyannyira nem, hogy a jelenleg futó szezonban éppen ellenük aratta az eddigi legnagyobb győzelmét a Bányász, amikor ősszel a fővárosban 6-1-re ütötték ki hétvégi ellenfelüket. 

A Bányász játékosai minden támogatást megkapnak idén a szurkolóiktól
A Bányász játékosai minden támogatást megkapnak idén a szurkolóiktól
Fotó: Walczer Patrik / Forrás:  24 Óra

Nyilván a mostani találkozó más hangulatban telik majd, a Bányász játékosain akarva-akaratlanul is megjelent a teher, amit az aranyéremért zajló csata tett rájuk. Szurkolóik segítségével (akik miatt egyébként az MLSZ fegyelmi eljárást folytat éppen) azonban a hátralévő akadályokat átugorhatják, ehhez első lépésként hétvégén mindenképpen nyerniük kell. A vasárnapi mérkőzés félidejében köszöntik a Grosics Gyula Stadionban az 50 évvel ezelőtt Közép-európai kupát (KK) nyert tatabányai Bányász csapatának még élő tagjait. Gyürki Gergely tanítványai így a nagy elődöknek is bizonyíthatnak, hogy érdemesek a bajnoki címre.

NBIII. Északnyugati csoport, 27. forduló
Opus Tigáz Tatabánya - Kelen SC
Grosics Gyula Stadion, Tatabánya, vasárnap: 17 óra, vezeti: Görög Márió (Turi M, Urbán R.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában