Bulvár-celeb

2024.05.06. 23:55

Vigyázzon: becsapják! Mutatjuk, honnan tudhatja, hogy magyar epret vásárol (videó)

Itt az eperszezon: sok helyen a külföldről származó termést is magyar gyümölcsként árulják. Figyeljen oda!

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Vitalii Stock

Az eper régen még csak a tehetősök kiváltsága volt, manapság szinte bárhol kapható, és talán a legnépszerűbb bogyós gyümölcs szerte a világon. Nem véletlenül, hiszen felhasználási köre sokrétű: fogyasztható magában, tejszínhabbal, frissítő nyári saláta részeként, vagy akár a reggeli müzli mellé is. Sőt nem csak ízletes nassolni való, de egészséges is, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz egészségvédő antioxidánsokat. A vásárlók pedig ahogy elérkezik a szezon, nem tudnak neki ellenállni.

Az eperszezonnal azonban nemcsak az ízletes gyümölcs, de az eredetével kapcsolatos kétségek is megjelennek. A Hír TV Radar stábja többek között ez utóbbinak járt utána.

Ilyenkor sok a szélhámos eperárus, akik az országba kamionszámra érkező spanyol vagy görög epret magyarként, főként lajosmizseiként adják el – hívja fel a figyelmet a TikTok-on a kunbaracsi Organikus Farm gazdája.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában