Séta és foci

2023.04.24. 17:12

Sétálós foci Tatabányán, avagy egy sport, ahol büntetik a futást

Hetvenkét szépkorú rúgta a bőrt a megyeszékhelyen rendezett Sétafoci Bajnokságon a Jubileum Parkban. A szabályok egyszerűek: futni tilos, fizikai érintés kizárt, de gólt rúgni szabad. Sőt, kell!

Kemma.hu

Jó hangulatban, és a séta ellenére jó iramban teltek a meccsek

Forrás: Bencsik János - A Tatai medencéért/Facebook

Kiváló hangulatban telt a Sétafoci Bajnokság a Jubileum parkban. A tatabányai Turul Sétafoci Egyesület és Lezsák Károly szervezte rendezvényen volt női csapat, de hetvenkét szépkorú is labdába rúgott. A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy erre a programra még Bencsik János, a Tatai-medence képviselője is kilátogatott. A sport érdekessége, hogy itt kifejezetten tilos a futás, nincs testi kontakt sem, s egy méternél magasabban nem szállhat a labda. Ugyanakkor elengedhetetlen a taktikai érzék és a hibátlan technikai tudás ahhoz, hogy egy csapat eredményes legyen. 

Tatabányán is igazolást nyert, hogy az ötven év felettieknek kitalált sétálós futball nem vicc. Nem csoda, hogy már a FIFA is népszerűsíti ezt a sportot. A résztvevők szerint ráadásul sétálni olykor nem is annyira könnyű, mert az ösztönök néha futásra sarkallják a játékosokat. Márpedig itt ezért büntetés jár, azaz szabadrúgás az ellenfélnek. Érdekesség, hogy a sport Angliában már most annyira népszerű, hogy több mint ezer klubot tartanak számon és még hetven év feletti játékosok is vannak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!