Olimpia 2024

2024.07.27. 14:49

Vereséggel rajtolt a magyar férfi kézilabda-válogatott Párizsban

Sok gólos mérkőzést hozott az ötkarikás visszatérés. A magyar férfi kézilabda-válogatott 35–32-re kikapott Egyiptomtól a párizsi olimpia nyitó meccsén. A találkozón Bartucz László kezdőként védte a magyar kaput.

Luter Márk

Három gólos vereséggel kezdték az olimpiát Bartuczék. A magyar férfi kézilabda-válogatott nem rajtolt jól, miután 35–32-re kikapott Egyiptomtól a párizsi nyári ötkarikás játékok csoportmérkőzésén. Bartucz László öt alkalommal tudott védeni, csakúgy mint poszttársa, Palasics Kristóf.

Párizs 2024 - Kézilabda
A magyar férfi kézilabda-válogatott vereséget szenvedett az első csoportmeccsén a párizsi olimpián
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

12 év után tért vissza az olimpiára a válogatott

Legutóbb a 2012-es londoni játékokon szurkolhattunk a magyar kézilabda-válogatottnak, akkor Mocsai Lajos csapata a negyedik helyen végzett az angol fővárosban. Ahogy az előzetesen is sejteni lehetett, nem várt könnyű mérkőzés a párizsi olimpia nyitányán a magyar válogatottra. 

Chema Rodriguez csapata 8–16-nál már nyolc gólos hátrányban is volt Egyiptom ellen, de Imre Bence fantasztikus találatainak köszönhetően először 23–23-nál érte utol a regnáló Afrika-bajnok ellenfelét. A Ferencvárostól a THW Kielhez igazoló Imre volt magyar részről a legeredményesebb, miután hét találatig jutott. A mérkőzésen utoljára 24–24-nél volt döntetlen az állás, sajnos a végjáték újfent az egyiptomiaknak sikerült jobban.

A Kék Tigrisek jobbszélsőjét, a keretben tartalékként szereplő Pedro Rodriguezt nem nevezték a mérkőzésre.

A magyar férfi kézilabda-válogatott legközelebb hétfőn lép pályára

A MOL Tatabánya kapusa, Bartucz Lászlónak a gyenge magyar védekezés miatt nem volt könnyű dolga a kapuban, 20 lövésből ötöt azonban így is tudott hárítani, összességében 20 százalékos védési teljesítménnyel zárt. A Veszprém jobbátlövője, Jahja Omar és honfitársa Ahmed Mesilhy egyaránt 9 gólig jutott.

Bartucz Lászlóék hétfő este 9 órától Argentína ellen folytatják a párizsi olimpiát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!