Tatai kajak-kenu siker

2024.07.26. 19:56

Hidvégi Zalán maximálisan elégedett az ifjúsági világbajnoki szereplésével

Két éremmel zárta a Hidvégi-család a plovdivi ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot. Az ifi kategóriában versenyző Hidvégi Zalán éremgyűjteménye egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel lett gazdagabb a bulgáriai korosztályos világbajnokságon.

Luter Márk

Hidvégi Zalán két érmet szerzett az elmúlt hétvégén megrendezett ifjúsági gyorsasági kajek-kenu vb-n. A 2006-os születésű Zalán a vele egyidős Samu Péterrel egy hajóban evezve védte meg ifi világbajnoki címét a K2–500 méteres olimpiai versenyszámban, míg másnap egyesben lett második.

Hidvégi Zalán az U23-as korosztály világversenyein is szeretne szépen szerepelni
Hidvégi Zalán az U23-as korosztály világversenyein is szeretne szépen szerepelni
Forrás: Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia/Facebook

Hidvégi Zalán és párja Samu Péter nagy előnnyel nyert kettesben

A Tatai Hódy Sportegyesület korábbi versenyzője elégedetten értékelt a hazai szövetség Facebook-oldalának adott interjújában.

– Teljesen elégedett vagyok a hétvégével, hiszen két versenyszámban hat futamot teljesítettem, nagyon hosszú menet volt – kezdte értékelését a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia tehetsége. 

– Nyilvánvalóan nem bíztuk el magunkat, de éreztük magunkban az erőt, amely 500 méteren elengedhetetlen és egy rendkívül nehéz pályát teljesítve másfél hajóhossznyi előnnyel sikerült címet védenünk.

A fiatal tatai kajakos egyesben is dobogós lett

Egy nappal a kettesek döntője után került sor a K1–1000 méteres ötkarikás versenyszám fináléjára, melyben ezüstérmesként zárt.

– Fejben át kellett állítanom magamat az 1000 méterre. Nagyon kemény futam volt a lengyel sráccal, kihoztam magamból a maximumot. Tudtam, hogy erős lesz az ellenfél és nagy csatát fogunk vívni és ez így is történt. Örülök, hogy ilyen emberrel harcolhattam az aranyért.

Összességében elégedett az elmúlt héten nyújtott teljesítményével

A tatai kajakos hozzátette, nagyon jó élményeket visz haza Plovdivból, ennél többet nem tudott volna kihozni a hétvégéből. 

– A páros győzelem különösen jól esett a lelkemnek. Örülök, hogy jó formában vagyok és így kezdhetem meg az U23-as éveimet. Nagyon izgatottan várom a következő fejezetet, az eggyel idősebb korosztályban is minél jobb eredményeket szeretnék elérni a világversenyeken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!