Sport

2015.05.21. 14:26

A Nemzet Sportolójáról nevezték el a Dózsa-iskola termét

Földi Imréről nevezték el a tatabányai Dózsa-iskola egyik tantermét. A helyiségben az olimpiai érmek, a relikviák, és a fotók tanúskodnak egy sikeres sportolói pályafutásról, amely példaként állhat az intézménybe járó fiatalok előtt.

H.K.

Súlyemelés Olimpiai bajnok súlyemelőnk, Földi Imre nevével minden nap most már találkozhatnak a diákok Dózsakertben. Városunk óvárosi sportcsarnokának homlokzatán nevének betűi díszelegnek, létezik Földi Imre Sportösztöndíj, amely a tehetséges, eredményes fiatal sportolók kaptak, most a Dózsa-iskola egyik osztálytermét keresztelték el a Nemzet Sportolójáról. Az avató ünnepségen Bencsik János országgyűlési képviselő először is gratulált az intézménynek a kiváló ötlethez. Majd megjegyezte, az iskola remek példaképet állított így a gyerekek elé, hiszen nemcsak a sportban remekelt, hanem a mindennapi életben is megállta a helyét, lánya ráadásul többszörös Európa-bajnok szintén ebben a sportágban. – A Magyarország legjobb sportiskolája versenyben nemrég az általános iskoláknál a harmadik helyezést a dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola, Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola érdemelte ki.



Az elmúlt évad eredményei alapján pedig másodikak lettek a diákolimpiai eredményesség tekintetében. Ha nem is világra, de országra szóló sikereket értek el eddig az ide járó nebulók, azt hiszem, jó úton vannak, ti vagytok a jövő – hangsúlyozta Bencsik János.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere úgy fogalmazott, nagyon szerencsések a tanulók, hogy ilyen sportcsillagok között élhetitek a hétköznapi életeteket, hiszen két teremnek már egy ideje van „gazdája”. Az egyik egykori diákjukról, a válogatott kézilabdázóról, Herr Orsolyáról, a másikat Kiss Antal, olimpiai ezüstérmes sportolóról kapta a nevét. – Elhivatottság, szorgalom, tehetség szükséges a sikerhez, a kemény munkának az edzéseken és a megmérettetéseken igenis lesz eredménye a későbbiekben. Mindig ezt kell szem előtt tartani – emelte ki a város vezetője.

A beszédeket követően átvágták a jelképes szalagot, majd Sámuel Botond, a Tatabányai SC ügyvezető-elnöke mondott pohárköszöntőt már a teremben. Az ízlésesen berendezett helyiség helyet kapott rengeteg fotó, idézetek a falon, különböző relikviák, és az olimpiai érmek is. A fogadáson a nebulók azonnal autogrammért rohamozták a nagyszerű sportembert.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a fiatalok ilyen örömmel fogadtak itt engem. Csak annyit üzenek nekik, hogy ha egyszer a saját sportágukban „megkóstolják” a győzelem ízét, akkor jönnek jár, mennyi munkával, küzdelemmel is jár a dobogó legtetején állni – jegyezte meg Földi Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!