Sport

2014.03.07. 12:53

Röplabda: utánpótlásképző iskola alakult Tatán

A Tatai Atlétikai Club röplabda-szakosztálya megalakította lány utánpótlásképző röplabda iskoláját Papizsanszkaja Volleyball School néven.

kemma.hu

A röpisuli névadója az a Papizsanszkaja Natalija, aki tagja volt az egykori Vértes Volán SE női kupagyőztes és bajnok csapatának. Emellett szerepelt az akkori Szovjetunió válogatottjában. Magyarországon 11 bajnoki arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett. Tízszer szerepelt Magyar Kupa-győztes csapatban, kétszer nyert ezüstöt és az Interligából is van három aranymedálja.

A Tatai AC röplabda-szakosztálya azzal a céllal indította be röpisuliját, hogy összefogja és fejlessze a térségben a sportágat. Első lépésként meghívtak tíz, a környező településeken (Tata, Tatabánya, Vértesszőlős és Naszály) dolgozó röplabdaedzőt, testnevelőt, akiknek a közös munkájára számítanak a tervek megvalósításában. Natalija szakmai vezetésével megtartották az első edzőképző-tanfolyamot is. A szervezők reményei szerint sikerül új alapokra helyezni a sportágat szűkebb hazánkban, illetve magasabb szintre emeli röplabdásaink tudását.

Az új röpisulit az az életpályamodell teszi különlegessé, amelyben a tehetséges sportolókat a profi sportéletre is felkészítik. A legjobbak hazai és külföldi egyetemi ösztöndíjakhoz is juthatnak. Szeptembertől az említett településeken is lehetőség kínálkozik ennek a gyönyörű sportágnak az elsajátítására. A tatai klub várja az érdeklődő 10-12 éves lányok jelentkezését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!