Kék hírek, bulvár

2011.09.19. 11:03

Ötven centi mélyen ásták keresztbe az utat a vízért - fotó

Egészségtelennek találta egy tatabányai fiatalember a kútvizet, ezért az utat átvágva a szemközti szomszédtól próbált vizet szerezni.

Kemma.hu

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nem zavarta a fiatalembereket az úttest
[/caption]

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával állítottak elő két férfit vasárnap este a tatabányai rendőrök, miután keresztbe ásták a Rét utcát. Nem volt vizük, ezért szó szerint kezükbe vették a probléma megoldását.

A Rét utca egyik oldalán nincs kiépítve a vezetékes ivóvíz, az ott lakók kútból nyerik a vizet, amely szerintük emberi fogyasztásra alkalmatlan. Hiába kérték több fórumon is a probléma megoldását, nem történt semmi sem, ezért egy 21 éves fiatalember úgy döntött, maga oldja meg a szerinte tarthatatlan helyzetet.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Rengeteg ásó és lapát kellett az illegális munkához
[/caption]

Tudta, hogy az utca másik oldalán egy összedőlt ház alatt van egy pince, ahol korábban kialakították a vízvezeték-hálózatot, ezért úgy döntött, hogy onnan vezeti át a vizet magához. Mivel  a Rét utca burkolatának minőségére nem a legjobb, ásót és lapátot ragadott és ásni kezdett keresztben a közúton. Először egyedül dolgozott, majd később segítője is akadt.

16 éves barátjával már a csövet készültek lefektetni a jó 50 cm mély árokba, mikor a rendőrök megérkeztek és kötelezték őket, hogy állítsák helyre a közutat. A két férfi ellen  közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!