Kék hírek, bulvár

2010.03.01. 07:29

Letartóztatták a kötözőket

Ha egy autóból ellopják a vezető táskáját, külön bűncselekménynek számít például a személyi igazolvány, a forgalmi engedély, a lakcímkártya és az útlevél eltulajdonítása is.

Fenyvesi Károly

 A városi önkormányzati képviselőket legutóbbi ülésükön többek közt arról tájékoztatta Borosháziné Végh Angéla rendőr őrnagy, az Esztergomi Rendőrkapitánysághoz tartozó helyi rendőrőrs parancsnoka, hogy az általa vezetett csapat 266 ügyet zárt le az elmúlt esztendőben. Ennyi karton végére tudtak pontot tenni a munkára kényszerítő 329 esetben.

A lezárt ügyek 55 százalékában eredménytelen volt a ténykedés.
–  Ha egy-egy feltört autóból például ellopnak útlevelet, személyi igazolványt vagy lakcímkártyát, külön-külön bűncselekménynek számít – jegyzi meg az adatokat kommentálva  Borosháziné Végh Angéla.
Az őrshöz tartozó Bajóton 33, Lábatlanon 152, Nyergesújfalun 285, Sütőn 82 bűncselekmény történt az elmúlt évben.

Nyergesújfalun két kiemelkedő bűncselekmény-sorozat volt. Az egyik meghatározása a rendőri szakzsargonban különösen nagy értékre elkövetett csalás bűncselekménye. Ennél a megfogalmazásnál egyértelműbb, hogy az elkövető előzetes letartóztatásban van, az ügyet már a megyei főkapitányság vizsgálja.

A másik esetben egy nyergesi vállalkozás telephelyén a késő esti órákban megkötözték az ott munkában lévő alkalmazottat – és vitték, amiből haszonra gondoltak. A csapat ezt a megoldást Süttőn és még három másik megyében is előadta. Az esztergomi nyomozók eredményes munkájának köszönhetően az elkövetők már előzetes letartóztatásban oszthatnak, szorozhatnak.

– Örömmel számolhatok be arról is, hogy a nyergesújfalui rendőrőrs bűnügyi csoportja elfogta azokat, akik a város hétvégi házas övezetében pincéket törtek fel. Az ügyben még folyik a vizsgálat – halottunk egy újabb jó hírt az őrsparancsnok asszonytól.  

Sajnos nőtt a könnyű sérüléses balesetek száma
– A baleseti statisztikát vizsgálva megállapítható, hogy annak ellenére, hogy területünkön végighalad a 10. számú főközlekedési útvonal, a balesetek száma nem jelentős. Örvendetes, hogy Nyergesújfalu területén nem történt halálos kimenetelű baleset az elmúlt évben, viszont jelentős mértékben nőtt a korábbi esztendőhöz viszonyítva a könnyű sérüléssel járó esetek száma.

A régi, már majdnem használhatatlan analóg telefonvonal helyett digitális vonalat kapott a nyergesi rendőrőrs. Az eddigi egyetlen IRM-vonal helyett minden előadónak külön száma van. Aki az őrsön dolgozókkal szeretne beszélni, csengesse a 33 514-070-es telefonszámot! A fax szám: 33 514-073.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!