Hírek

2009.08.06. 09:37

Lamperth csatára készül Bajnaival

Holnap egyeztetnek első alkalommal Bajnai Gordonnal a 2010-es büdzséről az MSZP elnökség tagjai - derült ki Lamperth Mónika Népszavának adott interjújából.

Népszava

A miniszterelnök elmegy a pártszékházba, hogy ezzel is jelezze: bár a hiány mértékét "kőbe véste", azért bizonyos határokon belül kész engedni - írja a napilap.

Lamperth kemény csatára számít a költségvetési tárgyalásokon. A szocialista párt elnökhelyettese már a megbeszélés előtt leszögezte: egyetlen esztendő alatt nem lehet az önkormányzatoktól 120 milliárd forintot elvonni, azt több évre felosztaná, és önkormányzati feladatkörök megszűntetésével párosítaná.

Az önkormányzati kötelező feladatok csökkentésére a kormánytól várja a javaslatokat, de van dolguk a helyi közgyűléseknek, képviselőtestületeknek is. "Az önkormányzatok szabadon választott feladatai fontosak ugyan, ám a nehéz helyzetben végig kell gondolni mire, mennyit költenek" - mondta. "A megyei önkormányzatok az elmúlt években hatalmas összegeket fordítottak sajtóra, saját népszerűsítésükre. Ezeket a kiadásokat biztos, hogy lehet csökkenteni."

A párt állapotáról kiemelte: jóval alacsonyabb a párt támogatottsága, mint szeretnék. Ezért a szervezeteik számára különösen fontos, hogy tudatosan készüljenek az országgyűlési választásra. Választási költségvetést azonban nem készítenek, mert "most az ország érdeke nem ezt kívánja".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!