Hírek

2009.08.17. 14:40

Játsszunk újinfluenzát! – Klikk

A H1N1 már számítógépes játék formában is elérhető, egy holland kutatócsoportnak köszönhetően.

AP - VG Online

A The Great Flu című, online futtatható szoftverben a feladat egy újinfluenza világjárvány kézben tartása. Az Erasmus Medical Center munkatársa, a program egyik fejlesztője az AP-nek úgy nyilatkozott: a jelenség napjainkban történik a való világban.

Hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) miként vélekedik a játékról, egyelőre nem tudni, mivel a szervezet szóvivője csak annyit mondott: nem ért rá kipróbálni a szoftvert és nem is ismeri.

A WHO adatai szerint eddig 178 ezren betegedtek meg és 1 462-en vesztették életüket H1N1 fertőzés miatt. Az adat ugyanakkor vélhetően alacsonyabb a valós számnál, mivel az erősen fertőzött országokban már nem végzik el minden esetben az újinfluenza jelenlétét igazoló tesztet.

Még egy uniós országban sincs influenzajárvány, így bőven van idő a magyarországi oltási kampány előkészítésére és lebonyolítására – szögezte le a Világgazdaság kérdésére Falus Ferenc országos tiszti főorvos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!