Hírek

2004.11.25. 06:54

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Közigazgatás
Bekapcsolódott az internetes közigazgatási rendszerbe a kerület okmányirodája is. Az elérhetővé vált rendszer hatósági ügyek (ügytípusok) intézésének támogatását, valamint az okmányirodai időpontfoglalást teszi lehetővé. (vs)

II. kerület Orvostörténet
Az orvostörténeti országos ankét befejező napján a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban az orvosdinasztiák hazai gyógyítás történetében betöltött szerepéről hangzottak el előadások. (vs)

III. kerület Karácsonyvárás
Ünnepi díszbe öltözik december három hétvégéjére az óbudai Fő tér. Kulturális eseményekkel egybekötött adventi, karácsonyi vásárt rendez a kerületi önkormányzat. (nvzs)

IV. kerület Mikulás-túra
Az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház Bagoly Klubja túrát szervez december 4-én a Budaihegységbe, a Normafa– piktortégla-üregek–Farkasrét–Szekrényes útvonalon. Találkozó 9 órakor a 21-es busz normafai végállomásánál. (vs)

V. kerület Véradás
A Magyar Vöröskereszt a véradók napja alkalmából véradást szervez az Arany János utcai székházban. A mai napon 11.00 és 18.00 óra között várják az önkénteseket. Valamennyiükre meglepetés is vár. (vs)
VI. kerület IPAROSOK Ünnepi gyűlést rendez az erzsébet- és terézvárosi ipartestület november 26-án, pénteken délután 5 órakor. A helyszín
a Wesselényi u. 73., ahol köszöntik az idős és vállalkozásukban jubileumot elért iparosokat. (rv)

VII. kerület Szépülő utcák
Az önkormányzat jövőre is folytatja a Király utca felújítását. A főváros és a VI. kerület segítségével 2005-ben a Lövölde tértől az Erzsébet körútig terjedő szakaszon folytatódik a munka. (kg)

VIII. kerület Rossz szomszédok
A Diószegi és a Tavaszmező utcai lakók is panaszkodnak szomszédaikra. Szerintük nagyon sokan fordulnak meg ezekben a lakásokban. A polgármester ígérete szerint megvizsgálják az önkormányzati bérlakások használatát. (vs)

IX. kerület Kultúratámogatás
A kultúra finanszírozása Magyarországon címmel rendez eszmecserét ma az Eötvös Károly Intézet a Ráday Könyvesházban. (ka)

X. kerület Kutyafuttában
Az önkormányzat meghatározta, hogy többlakásos házban és családi házban legfeljebb két kutya tartható, és azok egyszeri szaporulata legfeljebb három hónapig. A kutyákat a Rottenbiller park és a Vásárló utcai játszótér mellett lehet futtatni. (ia)

XI. kerület Támogatás
Kétmillió forintot szavazott meg a képviselő-testület a Budai Gyermekkórház részére. A gyógyintézmény a csecsemők veleszületett anyagcserezavarainak kiszűrűsét célzó vizsgálatokra fordítja a pénzt. (tt)
XII. kerület Felújított kereszt Helyreállítottak egy feszületet a Lejtő út és a Hegyalja út kereszteződésénél. Az anyagköltséget adományokból fedezték, a művészek ingyen vállalták az elkészítését, s utat is építettek a feszülethez. (scs)
XIII. kerület Emléktábla Az Országbíró u. 52. számú ház kerítésén helyezték el Géczi József (1930–1958) lakatos, minőségellenőr, az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjának emléktábláját. (vs)

XIV. kerület Fórum
A Zuglói Polgári Egylet következő összejövetelét ma délután tartja a Columbus utcai Zeneházban. Az est vendége Duray Miklós felvidéki magyar politikus lesz. (nvzs)

XV. kerület Körgyűrű
Az M0-s autóút továbbépítése érdekében a testület úgy döntött, hogy értékesít egy, a nyomvonalba eső földingatlant. A területet a képviselők a forgalomképes vagyoni körbe helyezték át. (vs)
XVI. kerület Bizonyíték A szakrendelő rekonstrukciójára lefolytatott közbeszerzési eljárás eredménye miatt támadások érték az önkormányzatot. A hivatal az interneten közzétette az értékelést, amelynek alapján kiválasztották a kivitelezőt. (vs)

XVII. kerület Hulladékgyűjtés
A polgármesteri hivatalban külön gyűjtik a papírt és a műanyag hulladékot. Az elszállítást hetenként, ingyen végzi a közterület-fenntartó rt. A parkoló bejáratánál elhelyezett konténerekbe lakossági hulladék nem helyezhető el. (g)

XVIII. kerület Bérlakások
Az önkormányzat 13 bérlakásra pályázatot írt ki. A lakbér költségalapon meghatározott. A pályázaton azok vehetnek részt, akik a kerületben bérlakásban élnek, melyet megfelelő állapotban, térítésmentesen visszaadnak, és egy főre jutó jövedelmük meghaladja az ötvennyolcezer forintot. (g)

XIX. kerület Felújítják a vízvezetéket
December közepéig kisebb közlekedési nehézségekre számíthatnak a Vak Bottyán utcai szervizúton járók a vízvezeték felújítása miatt. A munka idején az ingatlanok és garázsok megközelítését biztosítják. (g)

XX. kerület Szónokverseny
Kossuth Szónoklatversenyt tartanak ma a Csiliben. Az iskolások és a felnőttek külön-külön mérik össze képességeiket. (ka)

XXI. kerület Együttes ülés
A csepeli önkormányzat és a főváros városrendészeti bizottsága együttes ülést tartott Csepelen. Meghallgatták Tatár Attila, a KFI igazgatójának katasztrófavédelmi tájékoztatóját, s megállapodtak a kerület és a főváros bűnmegelőzési együttműködésében. (vs)

XXII. kerület Macskaparádé
Nemzetközi kiállítást rendeznek a hét végén a Camponában. A négylábúakat a földszinten lehet megtekinteni. (nvzs)

XXIII. kerület Munkanélküliség
Emelkedett a munkanélküliek száma Soroksáron. Nem vesztették el többen az állásukat, csak sokan jegyeztették be magukat, hogy megkapják a segélyeket. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!