Vízilabda

2024.10.10. 12:33

Kikapott a Ferencváros otthonában a TWWP

Zantleitner Krisztina csapata megkezdte bajnoki szereplését a Népligetben, ahol 17–7-re alulmaradt a FTC ellen. A TWWP szombaton a címvédő Újpest otthonába látogat.

Petrik József

Szerda este megkezdte az új bajnoki idényt a Tatabánya női vízilabda-csapata. Az idegenben játszó TWWP az első és az utolsó negyedben visszafogottan játszott, így 17–7-re kikapott a Ferencvárostól a női vízilabda OB I. első játéknapján. A második fordulóban az UVSE sem ígérkezik könnyebb ellenfélnek.

A TWWP a középső két negyedben megtornáztatta a Ferencváros védelmét
A TWWP a középső két negyedben megtornáztatta a Ferencváros védelmét
Fotó: Micheller Szilvia / Forrás: FTC Vízilabda/Facebook

A TWWP a két középsú negyedben szépen helyt állt a Népligetben

Idény eleji formában kezdett a Tatabánya és ezt a tavalyi döntős fővárosi gárda ki is használta. A labdavesztésekből, úgynevezett könnyű, gyors gólokat értek el. Aztán a második és a harmadik negyedben alaposan összekapták magukat a Zantleitner-tanítványok, és két szoros nyolc percet produkálták. A hajrában azonban ismét elkapta olykor a hév a fiatal vendég együttest, így zárkózni már nem tudott.

Zantleitner Krisztina: – Az elején könnyű gólokat adtunk a Fradinak, de a tízgólos különbség nem drámai. Az erőviszonyok alapján nagyjából ez a realitás, erre számítottunk.

Vízilabda OB I., női, 1. forduló

FTC–Tatabánya Womens Water Polo 17–7 (6–2, 3–2, 3–2, 5–1)

Budapest, Népliget, FTC-uszoda, 100 néző, vezette: Sikter R., Varga Csenge.

Tatabánya: Sáros – Zantleitner H., Perjési, Zink 2, Orbán 1, Drávucz 1, Kovács J. Csere: Balázs (kapus), Bicskei 1, Godán, Rend 1, Zöld. Edző: Zantleitner Krisztina.

Kihasznált emberelőny: 11/5, illetve 4/0.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 1/1.

Kipontozódott: Zantleitner H., Kovács J.

A tatabányai pólós hölgyeknek alaposan kijutott a „jóból”, hiszen a bajnoki ezüstérmes után a címvédőhöz látogatnak. Zantleitner Krisztina, a TWWP vezetőedzője elmondta, hogy a meccs egyértelmű esélyese a hazai alakulat, de ő nagyon bízik abban, hogy ismét sikerül szoros negyedeket is játszaniuk, mint tették azt az FTC ellen. Egyébként a tisztes helytállás reményében utazik a fiatal tatabányai társaság a fővárosba.

2. forduló

UVSE–Tatabánya Womens Water Polo

Budapest, Hajós Alfréd uszoda, szombat, 18 óra. Vezeti: Berki A., Ifj. Kádár J.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!