Ökölvívás

3 órája

A TSC bokszolója fantasztikus győzelemmel debütált az U22-es Eb-n

Tatabányai siker az utánpótláskorúak ökölvívó Európa-bajnokságán. A szófiai kontinensviadalon a TSC bokszolója, Oláh Levente győzelemmel debütált, így szerdán az éremért szállhat ringbe.

Kemma.hu

A TSC színeit képviselő Oláh Levente bejutott a legjobb nyolc közé az ökölvívók szófiai U22-es Európa-bajnokságán. A 63,5 kilogrammos súlycsoportban érdekelt 19 éves öklöző a korábbi ifjúsági vb-bronzérmes Roskowicz ellen győzött, így egy mérkőzésre került a hőn áhított éremtől.

Oláh Levente sikerrel vette az első akadályt
A TSC öklözője Oláh Levente (balra) sikerrel vette az első akadályt
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

A TSC kitűnősége az éremért bokszolhat szerdán

A Tatabányai Sport Club versenyzője egyhangú pontozással győzött a lengyel Bartlomiej Roskowicz ellen a bulgáriai U22-es ökölvívó Európa-bajnokságon.

– Kissé nehezen kaptuk el a fonalat a mérkőzés első menetében, aztán a második felvonásban úgy éreztük, mintha a lengyel lett volna erősebb – fogalmazott a nyitó siker után Levi edzője, Kardos József.

Ez az érzés a harmadik menetben kihozta a valódi Oláh Levit, aki kegyelmet nem ismerve küzdött a szorítóban.

Levente annyira nagyot ment, hogy a végén egyhangú pontozással győzött, tehát mind az öt versenybíró őt ítélte győztesnek.

– Szerdán egy ukrán fiú ellen küzd meg Levi a legjobb nyolc között. Győzelem esetén az érem biztos, a színe pedig később dőlhet el – zárta gondolatait a tatabányai szakvezető.

Az ökölvívó U22-es Európa-bajnokság október 21-ig tart a bolgár fővárosban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!