Utánpótlássport

2 órája

Három érmet szerzett a TSC az U23-as birkózó Ob-n

Vasárnap Tatabányán rendezték az U23-as birkózók országos bajnokságát. A TSC fiatal tehetségei egy ezüstéremmel, két bronzéremmel, valamint további értékes helyezésekkel zárták a hazai megméretést.

Kemma.hu

Szeptember 29-én, vasárnap a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban került sor az U23-as korosztály kötöttfogású, szabadfogású és női birkózó országos bajnokságára. A TSC egy ezüstéremmel, illetve két bronzéremmel zárta a hazai utánpótlásviadalt.

A TSC birkózói az U23-as Ob díjátadóján
A TSC birkózói az U23-as Ob díjátadóján 
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

A TSC egy ezüstöt és két bronzot nyert az U23-as Ob-n

A hazai rendezésű eseményen a tatabányai fiatalok a három szépen csillogó érem mellett további értékes helyezéseket szereztek az elmúlt hétvégén.

A birkózók vezetőedzője, Ungi Lajos, elégedetten értékelhetett az egyesület Facebook-oldalán.

– Vasárnap hazai közönség előtt birkóztak a TSC versenyzői. Fordulatos és látványos mérkőzéseket láthattunk. Minden sportolónk kitett magáért! Deák Zoltán kiváló formában birkózott, két szép győzelmet követően döntőbe jutott, ahol alul maradt, így az előkelő második helyen végzett – fogalmazott.

– Ábrahám Titanilla szépen küzdött, bronzérem került a nyakába – tette hozzá a szakvezető.
Zóni Dániel csoportját magabiztosan nyerte meg, a döntőbe kerülésért azonban kikapott, így a bronzéremért birkózott, ahol győzött, így a harmadik helyen végzett.

Nagy Ákos, Kolecz Máté, Turák Merse és Bankó Levente tisztesen helytálltak és értékes pontokat szereztek az együttesnek az U23-as birkózó országos bajnokságon.

– Gratulálok mindenkinek, hajrá, TSC! Köszönjük a segítséget mindenkinek, szülőknek, sportolóknak egyaránt – összegzett a Tatabányai Sport Club részéről, Ungi Lajos.

A megméretésen összesen hét utánpótláskorú tatabányai birkózó kapott lehetőséget. Összesen 150 versenyző vett részt a versenyen, akik között 30 aranyérmet osztottak szét.

Eredmények: 
Deák Zoltán - 2.
Ábrahám Titanilla - 3.
Zóni Dániel - 3.
Nagy Ákos - 6. 
Kolecz Máté - 6. 
Turák Merse - 7. 
Bankó Levente - 9.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában