Súlyemelés

2 órája

Mindhárom oroszlányi aranyat „emelt”

A zalaegerszegi Kiss Róbert emlékversenyen vettek részt a vármegyei súlyemelők. A minősített oroszlányi versenyzők aranyéremmel zárták a hazai rendezésű viadalt.

Petrik József

Zalaegerszeg adott otthont a kiválóan rendezett Kiss Róbert emlékversenynek, amely minősített kiemelt viadalnak számít, és csak a minősített versenyzők indulhattak ezen a rangos sporteseményen. Az oroszlányi erős emberek rengeteg súlyt emeltek a fejük fölé.

Az oroszlányi súlyemelők remekeltek Zalaegerszegen
Az oroszlányi súlyemelők remekeltek Zalaegerszegen
Forrás:  beküldött

Az oroszlányi súlyemelők egyéni csúcsaitól volt hangos Zalaegerszeg

Az Oroszlányi Szabadidő Egyesület három felnőtt férfi versenyzővel vett részt, és a három oroszlányi erős legény alaposan kitett magáért, mindhárman aranyérmet szereztek súlycsoportjukban.

A 73 kilós Hraskó Martin 82 kg-ot szakított és 110 kg-ot lökött, és első helyezést szerzett. A 96 kilósok mezőnyében Homoki Gergely öt kilóval javította meg a legjobb teljesítményét és első lett, 112 kg-ot szakítva, illetve 140 kilót lökve, végül 252 kilós összetett eredményt ért el. Ezzel ő is elhozta az aranyérmet. A 102 kilóban induló Kalamár Krisztián feltette az i-betűre a pontot. Szintén megjavította a legjobbját, 128 kg-ot szakított és 162 kg-ot lökött, ami összesen 290 kg-ot „ért”. Ezzel a produkciójával első helyen végzett, és a teljes mezőnyben ő emelte a legnagyobbat. Így az aranyérméhez még egy különdíjat is „hozzácsaptak” neki a szervezők.

– Gratulálok a versenyzőimnek az eredményekért, Csengeri Kálmánnak pedig köszönet a szakmai támogatásért! – emelte ki Bagócs János, az OSZE edzője. 

– Ezen túl köszönjük a polgármesteri hivatalnak, az edzőtermük üzemeltetőjének és két szponzorunknak a hathatós segítséget – zárta gondolatait a tréner.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!