Egyetemi világesemény

2024.07.13. 08:02

Magyar sikerek az Európai Egyetemi Játékokon

Július 12. és 24. között Miskolc és Debrecen ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak, amelyet két évente rendeznek meg. A magyar csapat remekül kezdte a hazai rendezésű multisport-eseményt, ahol EDUTUS-os felsőoktatási hallgatók is versenyeznek.

Kemma.hu

Július 12. és 24. között Miskolc és Debrecen rendezi a felsőoktatási intézmények legjelentősebb eseményét, az Európai Egyetemi Játékokat, amelyet minden második évben szerveznek meg. A viadalon négy tatabányai felsőoktatási hallgató vesz részt. A magyar csapat az első napon hét érmet szerzett, mellyel vezeti az éremtáblázatot.

Szabó Áron mellett Keller Rebeka képviselte az Ippon Judo SE Tatabányát az Európai Egyetemi Játékokon
Szabó Áron mellett Keller Rebeka képviselte az Ippon Judo SE Tatabányát az Európai Egyetemi Játékokon
Forrás: Ippon Judo SE Tatabánya/Facebook

EDUTUS-os hallgatók az Európai Egyetemi Játékokon

A tatabányai Edutus Egyetemet négy sportoló képviseli a miskolci és debreceni viadalon: Keller Rebeka és Szabó Áron judóban, Barta Roland karatéban, és Kovács Gergő vízilabdában, aki a verseny alatt a BGE csapatában játszik.

Az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői már be is fejezték szereplésüket. A 73 kilogrammos súlycsoportban a tatabányai kötődésű Szabó Áron kettő győzelemmel és kettő vereséggel, míg az 52 kg-os kategóriában Keller Rebeka egy győztes és egy elveszített mérkőzéssel zárt a cselgáncsozóknál, így számukra a vigaszági negyeddöntőben ért véget a hazai megméretés.

Magyar sikerek a nyitó napon

Az Európai Egyetemi Játékok első napján hét érmet szereztek a magyar cselgáncsozók. Kőszegi Rebeka Rita, Gyertyás Róza és Kriza Anna arany-, Vida András ezüst-, Naji Dávid, Máthé Bence, és Szeredás Botond Bence pedig bronzérmes lett. 

Nagy az érdeklődés a multisport-esemény iránt

A hazai rendezésű viadalra 17 sportágban 40 ország 400 európai felsőoktatási intézményéből mintegy 5000 sportoló érkezett Magyarországra. A magyarok jelen állás szerint az összesített éremtáblázat éléről várják a multisportesemény szombati folytatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában