Vereség a nyitányon

2 órája

A vasutasok elgázolták a Dág csapatát

A férfi teremröplabdázók számára egészen október első hétvégéig kellett várni a szezonnyitóra. A Dág a MÁV Előre csapatát fogadta vasárnap este, a székesfehérvári gárda a papírformának megfelelően szettveszteség nélkül győzött.

Petrik József

Az elmúlt hétvégén elkezdődött a férfi röplabda NB I. Extraliga. A Dág három játszmában alulmaradt az előzetesen favoritnak tartott székesfehérvári együttes ellen.

A Dág KSE három szett alatt összesen 42 pontot nyert a MÁV Előre ellen
A Dág KSE három szett alatt összesen 42 pontot nyert a MÁV Előre ellen
Forrás: Dág KSE/Facebook

A Dág nem nyert szettet a nyitányon

Az előző szezon ezüstérmese ellen meglehetősen visszafogottan kezdett a Dág KSE, így a székesfehérvári együttes gyorsan tetemes előnyre tett szert. Aztán a játszma derekán úgy tűnt, kissé magára talál a Buzás-legénység, de ez csak fellángolás volt, és még annak is rövid. A jóval rutinosabb vendégek végig irányították az első szettet, és magabiztosan hozták is azt.

A házigazdák a folytatásban sem nehezítették meg túlságosan a fehérváriak dolgát, bár ebben a felvonásban jóval bátrabban kezdett a vármegyebeli gárda. Ennek ellenére nem volt esélye az egyenlítésre. A harmadik menet az addig látott menetrend szerint zajlott. 

A vendégek a játék minden elemében a házigazdák fölébe kerekedtek, és ezt a játszmát – ezzel a mérkőzést – is simán behúzták. A vasutas alakulatnak mindössze 59 percre volt szüksége ahhoz, hogy idegenből elvigye a három pontot. 

Röplabda, NB I. Extraliga, férfi, 1. forduló 
Dág KSE–MÁV Előre 0:3 (–14, –13, –15) 
Esztergom, Suzuki Aréna, 100 néző, vezette: Mezőffy Zs., Szabó P. 
Dág: Bellovicz, Boa, Kulcsár, Szabó B., Pongó, Csordás. Csere: Farkas R., Czibula (liberók), Nagy P. Edző: Buzás Miklós. 
A mérkőzés alakulása: 1. játszma: 2–2, 4–8, 5–13, 10–16, 11–20, 14–24; 2. játszma: 5–3, 7–11, 10–17, 12–20, 13–24; 3. játszma: 2–6, 4–10, 6–13, 9–16, 11–20, 15–24.

Buzás Miklós - a Dág vezetőedzője: – Az eredmény nem lepett meg annyira bennünket, hiszen a bajnoki ezüstérmes más színvonalat képvisel, ami viszont meglepett, az a csapatom gyatra hozzáállása. Rendet kell tenni a fejekben, mégpedig gyorsan, mert a hétvégén már a Szegedet fogadjuk.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában