Drámai vereség

3 órája

Óriási csatában maradt alul a Bányász

A Bányász élvonalbeli tekecsapata drámai körülmények között maradt alul az éllovas Zalaegerszeg otthonában. A Bányász a ZTE-ZÁÉV TK együttesétől szenvedett vereséget a női szuperligában.

Petrik József

A Bányász a teke női szuperliga ötödik fordulójában a listavezető Zalaegerszeg ellen játszott. A zalaiak csak jobb faarányának köszönhetően őrizte meg eddigi száz százalékos teljesítményt, hiszen mind a két gárda három-három egyéni győzelmet aratott, ezért döntőnek bizonyult, hogy melyik együttes döntött le több bábut. A tatabányai kék-fehéreknek már volt egy ugyanilyen, peches vereségük, a szintén az élmezőnyhöz tartozó BKV Előre SC ellen.

A Bányász Zalaegerszegen maradt alul
A Bányász Zalaegerszegen maradt alul
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

A Bányász egy hajszállal maradt alul

Pedig jól kezdtek a vendégek, hiszen Kozma Andrea (566 fa) és Méhész Anita (552 fa) pontot szerzett. A folytatásban aztán belelendültek a házigazdák, mert túlszárnyalták teljesítményben az 520 fáig jutó Frank Klaudiát, és az 550 fát ütő Németh Kingát. Kettő-kettes állásnál Sáfrány Anita még 587 bábut dobva megszerezte a vendégek harmadik csapatponját is, viszont párjának, Balla Ildikónak (519 fa) ez nem sikerült. Így vesztesen hagyta el a pályát a TSC.

A TSC ifjúsági alakulata úgy veszített a zalaiak hasonló korú csapata ellen 4:0-ra (1041:999), hogy az úgynevezett, belső szettek tekintetében mind a két sportoló 2-2-es eredményt ért el, ám itt a több fa döntötte el az egyéni pontokat, ami a ZTE-nek kedvezett. Szabó Liliána és Lázár Brigitta 491 fát dobott, Rabóczki Dóra pedig 508 fát.

Teke Szuperliga, női, 5. forduló

ZTE-ZÁÉV TK – Tatabányai SC 5:3 (3367:3294)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!