Szardíniai csobbanás

2024.09.05. 14:57

A tatabányai úszólány a junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon

Bartalos Anna pénteken Szardínia szigetén versenyez a nyílt vízi úszók junior világbajnokságán. A 2010-es születésű tatabányai úszólány az embert próbáló öt kilométeres versenyszámban lesz érdekelt.

Luter Márk

Bartalos Anna nem az iskolapadban, hanem a tengerben kezdi a tanévet. A mindössze 14 éves tatabányai úszólány péntek délelőtt 9 órakor az öt kilométeres versenyszámban ugrik vízbe a junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon, melyet Szardínia szigetén a Földközi-tengerben rendeznek.

A tatabányai úszólány péntek reggel 9 órakor ugrik be a Földközi-tengerbe
A tatabányai úszólány péntek reggel 9 órakor ugrik be a Földközi-tengerbe
Forrás: TVSE/Facebook


A tatabányai úszólány akár érmet is szerezhet Olaszországban

A TVSE fiatal csillaga már túl van egy világversenyen idén, miután a júliusban megrendezett bécsi junior Európa-bajnokságon óriási csatában ezüstérmes lett a 14-15 éves korosztály öt kilométeres versenyén. 

A medencés úszásról nyílt vízre „váltott” úszólány az ausztriai utánpótlás kontinensviadalon a 4x1500 méteres váltóval (Nagy Napsugár, Huszti Márton, Kárpáti Máté) felállhatott a dobogó legfelső fokára.

A 2010-es születésű Bartalos Annát Sirkó András készítette fel sportpályafutása eddigi legnagyobb megméretésére.

Az olaszországi viadalon mintegy 35 ország több mint kétszáz 14 és 19 éves fiatalja vesz részt, Magyarországot tizenkét tini képviseli.

A 12 fős magyar csapat a junior nyílt vízi úszók olaszországi világbajnokságán:
Abonyi-Tóth Glenda (10 km), Bartalos Anna (5 km), Győrffy Lili (7,5 km), Huszti Márton (5 km), Kammerer Kitti (5 km), Kárpáti Máté (7,5 km), Kovács Seres Hunor (10 km), Kreisz Bálint (5 km), Nagy Napsugár (7,5 km), Nett Vivien (10 km), Poteczin Dániel (10 km), Tóth Olivér (7,5 km)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában