Káprázatos eredmény

2024.09.08. 10:55

Fantasztikus siker! A tatabányai úszólány világbajnok Szardínián!

Fantasztikus eredménnyel zárta a szardíniai korosztályos világbajnokságot a váltóval Bartalos Anna. A mindössze 14 éves tatabányai úszólány az öt kilométeren szerzett ezüstérem után a dobogó tetején ünnepelhetett.

Luter Márk

Vasárnap a váltóversenyekkel zárult a junior nyílt vízi úszók szardíniai világbajnoksága. A tatabányai úszólány, Bartalos Anna pályafutása első korosztályos világbajnoki címét ünnepelhette a Földközi-tengerben megrendezett világversenyen.

Bartalos Anna két éremmel zárta az olaszországi utánpótlás világversenyt
A tatabányai úszólány, Bartalos Anna (jobbról az első) két éremmel zárta az olaszországi utánpótlás világversenyt
Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott/Facebook

A tatabányai úszólány hozta fel a csapatot

A magyar staféta a Nagy Napsugár, Bartalos Anna, Huszti Márton és Kárpáti Máté összeállításban ugrott vízbe a Földközi-tengerben megrendezett 4x1500 méteres viadalon.

A 7,5 kilométeren bronzérmes 15 éves Nagy Napsugár kilencedikként adta át a lehetőséget a csapat legfiatalabb, mindössze 14 éves úszójának, a TVSE együttesét erősítő Bartalos Annának, aki fantasztikus úszással hat pozíciót javítva féltávnál egészen a harmadik helyig hozta fel a mieinket. A tatabányai úszólánynak az Európa-bajnok Jackl Vivien is a helyszínen szurkolt.

A fiúk első embere, a 15 éves Huszti Márton káprázatos 1500 métert repesztve az élre állt. A vele egykorú Kárpáti Máté kényelmesen beosztotta a csapattársaitól kapott előnyt, így a magyar staféta a 14-15 éves korosztály versenyén óriási fölénnyel ünnepelhetett világbajnoki címet.

Már a kontinensviadalon is megmutatta, milyen formában van

Ahogy arról korábban írtunk, pénteken a Tatabányai Vízmű SE kiválósága, Bartalos Anna öt kilométeren a 14-15 éves korosztályban remek hajrával – csakúgy, mint a júliusi bécsi Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert az olaszországi korosztályos vb-n.

A Tatabányai Vízmű SE fiatal reménységétSirkó András edző készítette fel a világversenyekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában