Szardíniai kaland

2024.09.06. 15:40

Hihetetlen teljesítmény! A tatabányai úszólány ezüstérmes a junior vb-n

Zseniálisan teljesített a tatabányai úszólány élete második világversenyén. A mindössze 14 éves Bartalos Anna ezüstérmet nyert a szardíniai junior nyílt vízi úszó világbajnokságon.

Luter Márk

Remekül indult a mieink számára a szardíniai junior nyílt vízi úszó világbajnokság, ahol a TVSE sportolója már rögtön az első napon felállhatott a dobogóra. A tatabányai úszólány, Bartalos Anna a második helyen csapott célba péntek délelőtt a 14-15 évesek öt kilométeres megméretésén. A fiúknál ugyanebben a korosztályban Kreisz Bálint szerzett ezüstérmet.

Bartalos Anna és Kreisz Bálint a szardíniai junior nyílt vízi úszó vb-n
A tatabányai úszólány Bartalos Anna és Kreisz Bálint a szardíniai junior nyílt vízi úszó vb-n
Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott/Facebook

A tatabányai úszólány első számában érmet szerzett

Bartalos Anna ihletett formában versenyzett Olaszországban. Féltávnál még a TVSE kiválósága vezetett, majd a táv hátralévő részében az olasz Mahila Spennato vette át a kezdeményezést. 

A végjátékban az amerikai Brinkleigh Hansen elúszott a mezőnytől, a többiek már nem tudták utolérni, Anna pedig a szenzációs ezüstérmes pozícióban csapott rá a célpanelre.

Folytatás vasárnap a váltóval

A mindössze 2010-es születésű fiatal sportoló vasárnap délelőtt 9 óra 30-kor a 4x1500 méteres váltó tagjaként csobban ismét vízbe Szardínia szigetén a Földközi-tengerben megrendezett utánpótlás-világversenyen.

A tinédzserkorú csapatot a 15 éves Nagy Napsugár, a fiúk közül a vele egykorú Huszti Márton és Kárpáti Máté teszi teljessé. Anna 14 életévével az együttes legfiatalabb úszója. 

A Tatabányai Vízmű SE fiatal csillaga július közepén a Bécsben megrendezett junior Európa-bajnokságon hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett a 14-15 éves korosztály öt kilométeres viadalán.

A tatabányai versenyző Sirkó András irányításával készül a korosztályos világversenyekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában