Megyefoci

2 órája

Megye I.: továbbra is listavezető a Tatai AC

Az árvízhelyzet ellenére a hatodik fordulóval folytatódott a megyefoci élvonalbeli labdarúgó-bajnoksága. A listavezető Tata és a dobogóesélyes Zsámbék is győzelemmel folytatta szereplését a megye I. aktuális játéknapján.

Luter Márk

Teljes fordulót rendeztek az elmúlt hétvégén a megye I.-ben. A Tatai AC a sereghajtó Lábatlan 2-1-es legyőzésével megtartotta listavezető pozícióját. A vármegyei első osztály hat mérkőzésen összesen 26 gól esett, ami több mint négyes gólátlagot jelent összecsapásonként.

A kék mezben játszó Vértesszőlős meglepte az Esztergomot a megye I. hatodik játéknapján
A kék mezben játszó Vértesszőlős meglepte az Esztergomot a megye I. hatodik játéknapján
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Az árvíz ellenére sem kellett halasztani a megye I.-ben

Az előző játéknaptól eltérően ezúttal egyik találkozót sem kellett elhalasztani a mennyi megyeinek is becézett divízióban.

A hétvége legnagyobb arányú élvonalbeli győzelmét a Bábolna aratta, miután 9-0-ra ütötte ki az egyelőre sok sebből vérző Almásfüzitőt.

A Nyergesújfalu hazai pályán 3-2-re elkapta a Koppánymonostort, így távolabb került a kieső zónától.

Az öt forduló után még sereghajtó Vértesszőlős hazai körülmények között kisebb meglepetésre megszerezte az első pontjait, miután 3-0-ra jobbnak bizonyult az Esztergomnál.

A megyefoci hétvégén a hetedik forduló küzdelmeivel folytatódik.

Labdarúgás, Területi I., 6. forduló

Vértesszőlősi SE - FC Esztergom 3-0 (1-0)
Vértesszőlős, Busch István Sportcentrum; vezette: Urbanics Á. (Sirokmán A., Csákány I.)

Vértesszőlős: Hermán - Batics B. (Pálfy 79.), Galambos G. (Fazekas 79.), Horváth (Nagy 79.), Batics A. (Mérten 70.), Polyák, Kádas, Kocsis (Ozoróczi 61.), Antal, Gréczi 
Esztergom: Órai - Tóth, Várszegi, Izsó, Varga, Molnár, Kiss (Füzesi 67.), Körmöndi (Sisa 74.), Tahon, Torma, Wiest
Gólszerzők: Kádas (27., 60.), Horváth (67.)

Hagymási Zoltán (Vértesszőlős vezetőedző): Nem akarok megbántani senkit, de az ellenfelünk elég lekezelően kezelt bennünket, nagy arccal közlekedett a mérkőzésen. Annak tudhatom be, ők azt látták csak, hogy négyszer kikaptunk, de azt nem látták, hogy pár hete milyen változások történtek nálunk. Egy szabályos gólunkat nem adtak meg, az utolsó 10 percben pedig még három lehetőségünk is volt a gólszerzésre, amiket azt gondolom, hogy elszórakoztunk. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk ezért sem értem, hogy miért viselkedett így az ellenfelünk a pályán.

Kun Imre (Esztergom vezetőedző): Egy felfokozott hangulatú mérkőzésen vagyunk túl, ahol sokszor már nem a labdarúgás elemei domináltak.
Az ellenfelünk mindent elkövetett a győzelem megszerzésének érdekében, a provokációtól kezdve az időhúzásig, amit mi mentálisan rosszul kezeltünk. Ezentúl a játékunkban sem volt meg az összhang. A csapatrészek között nagy távolságok voltak, lassúak voltunk az átmenetekben és a ziccereinket sem tudtuk gólra váltani.

Lábatlani SE - Tatai AC 1-2 (0-1)
Lábatlan, Lábatlani ESE Sporttelep; vezette: Katona B. (Urbanics Á., Mihályi G.)

Lábatlan: Török - Teiter, Rozmán, Gyarmati (Nyergesi 86.), Galba, Deme, Kovács, Nagy, Váli, Fábián-Nagy, Ölveczky 
Tata: Szabó - Németh, Györgykovács (Víg 60.), Zuggó, Bogár (Korcsok 60.), Unger, Hadobás, Mártonfi (Márton 60.), Hajas, Máté-Kovács (Simonka 60.), Hauzer (Sternberger 60.)
Gólszerzők: Ölveczky (57.), illetve Mártonfi (34.), Unger (79.)

Gimesi Máté (Lábatlan vezetőedző): Teljesen megérdemelt tatai győzelem született. Elég gyenge tartalékos összeállításban tudtunk pályára lépni, szerencsére a jövő héten kiegyenesedik a csapatunk, és most már remélhetőleg meg fogjuk szerezni az első győzelmünket. 

Schőn László (Tata vezetőedző): Végig mezőnyfölényben játszottunk, a kapu előtt viszont sorozatban rossz döntéseket hoztunk, mellyel saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. A cserének köszönhetően a második félidőben felgyorsult a játékunk, végül a lefújás előtt 10 perccel sikerült megszereznünk a győztes találatot.

Ikoba Beton Zsámbék - Vértessomló 3-1 (2-1)
Zsámbék, Zsámbéki sporttelep; vezette: Derecskei B. (Faragó Gy., Györe F.)

Zsámbék: Lehel - Kerezsi, Bíró R. (Sugár 71.), Áprily (Biró Á. 60.), Orosházi, Barlangi, Magyar (Kósa 78.), Szűcs, Peinlich (Somogyi 76.), Czeglédi, Veréb (Nyúl 71.)
Vértessomló: Ámorth - Tóth, Greskó (Antalovits 76.), Erdei, Koller, Pető (Murányi 64.), Batin (Kacz 64.), Szepesi (Petőcz 64.), Vida (Eigner 78.), Dobbelaere, Nagy
Gólszerzők: Szűcs (28.), Czeglédi (37., 58.), illetve Greskó (18.)

Bodó László (Zsámbék vezetőedző): Úgy érzem,hogy a mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyertünk a jó erőkből álló vendégek ellen! Sok Boldogságot Kívánok Kovács Sancinak házasságkötése alkalmából.

Nagy Géza (Vértessomló vezetőedző): Erőszakosabbak és gyorsabbak voltak a hazaiak. Összességében a jobb csapat nyert.

Bábolnai SE - Almásfüzitői SC 9-0 (2-0)
Bábolna, Bábolnai SE Sporttelep; vezette: Kreitl T. (Sirokmán A., Csákány I.)

Bábolna: Lehel - Kerezsi, Bíró R. (Sugár 71.), Áprily (Biró Á. 60.), Orosházi, Barlangi, Magyar (Kósa 78.), Szűcs, Peinlich (Somogyi 76.), Czeglédi, Veréb (Nyúl 71.)
Almásfüzitő: Ámorth - Tóth, Greskó (Antalovits 76.), Erdei, Koller, Pető (Murányi 64.), Batin (Kacz 64.), Szepesi (Petőcz 64.), Vida (Eigner 78.), Dobbelaere, Nagy
Gólszerzők: Nyári (33., 73.), Füredi-Ollé (40.), Maruzs (52., 75., 78., 83.), Proceller K. (72.), Fekete (79.)

Józsa Péter (Bábolna vezetőedző): Röviden annyit tudnék mondani, hogy egy nehéz helyzetben lévő vendégcsapatot sikerült nagy gólaránnyal legyőznünk.

László Péter (Almásfüzitő vezetőedző): Ugyanúgy ahogy az eddigi mérkőzéseken csere nélkül tudtunk játszani. Ez meg is bosszulta magát. Ugyan harminc percig nagyon jól tartottuk magunkat, sőt szerintem a Bábolna fölé kerekedtünk. Abban a fél órában azonban sajnos nem sikerült gólt, gólokat szereznünk és ahogy fáradt a csapat, jöttek sorozatosan a hibák, volt egy kisiklásunk, melyben négy-öt gólt kaptunk...

Nyergesújfalu SE - Koppánymonostori SE 3-2 (1-1)
Nyergesújfalu, Hajnal Tamás Sportcentrum; vezette: Linn K. (Farkas B., Gabala Zs.)

Nyergesújfalu: Borsiczki - Bogárdi, Krammer, Hajnal (Tóth 46.), Szőke (Jakobi 60.), Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai (Petrovics 85.), Molnár, Manga (Prska 86.)  
Koppánymonostor: Vicena - Egyed, Kalla, Horváth, Szőke (Sinkó 84.), Vincze (Juhász 73.), Bilkó (Müller 84.), Schiller, Dávid (Valkó M. 46.), Valkó G., Bán (Pulai 77.)
Gólszerzők: Krammer (21.), Mann (71.), Szoboszlai (80.), illetve Egyed (44.), Schiller (90.)

Gálicz Ferenc (Nyergesújfalu vezetőedző): Számunkra létfontosságú volt a három pont megszerzése, mert két rangadón már veszítettünk pontokat, még egy pontvesztéssel távol kerültünk volna a dobogótól. A csapat nagyon jó mentalitással állt bele a mérkőzésbe. Élesek voltunk, érződött, hogy mindenki tudja mennyire fontos ez a mérkőzés. Sikerült megszerezni a vezetést, majd nagyon rossz ütemben, az első félidő végén kiegyenlített a Koppánymonostor. A második félidőben nagyon jól sikerült frissíteni a csapatot, jól álltak be a cserejátékosok, és sikerült szereznünk két újabb találatot. Az utolsó percben kaptunk egy elkerülhető gólt pontrúgásból, de összességében úgy gondolom megérdemelten nyertünk, és vettük el egy nagyon jó csapat veretlenségét. Gratulálok a csapatomnak, büszke vagyok rájuk.

Vigh László (Koppánymonostor vezetőedző): Nagyon sajnálom magát az eredményt. Úgy gondolom, hogy semmiféleképpen nem volt benne a mérkőzésben ez a végkimenetel, véleményem szerint sokkal többet volt nálunk a labda. Próbáltunk építkezni, helyzetekig eljutni. Sajnos a pálya talaja nem volt a legideálisabb, nem volt rajta a legkönnyebb futballozni, ennek ellenére megpróbáltuk. Elkerülhető gólokat kaptunk, olyanokat, amilyeneket nem szoktunk. A csapat hozzáállásával elégedett voltam, a játékkal nem mindig. Úgy gondolom, semmiféleképpen sem volt benne a mérkőzés képében, hogy kikapjunk.

DG Tát SE - Wati Kecskéd KSK 2-0 (2-0)
Tát, Duna-Gerecse Tát SE Sporttelep; vezette: Lovas G. (Patócs D., Urbán Á.)

Tát: Koller - Farkas, Dékány, Putnoki (Varga 46.), Jámbor (Kovács 89.), Jónás, Tillmann, Iacobut (Bokros 46.), Böhm, Páldi (Szalai 81.), Chrompota 84.) 
Kecskéd: Cseszneg - Neckernusz, Gyenes (Gacs 56.), Hatos, Schmidt, Nagy (Horváth 56.), Harsányi, Lampert (Karvaj 71.), Babai (Szabó 79.), Laczó, Klestenitz
Gólszerzők: Böhm (5.), Páldi (20.)

Szabó Attila (Tát vezetőedző): Mind a két félidő első 10 percében bealudtunk, ebben az időszakban a kapusomnak két nagy védése volt. Nekünk a két gólunkon kívül is bőven voltak még lehetőségeink, elsősorban az utolsó negyedórában. Megérdemelt győzelmet arattunk, a játék minőségén viszont javítanunk kell.

Selymes Attila (Kecskéd vezetőedző): Hamar hátrányba kerültünk, egy öngóllal kezdtünk, utána egy lesgyanús helyzetből kaptuk a második találatot. Még egy szabadrúgást jutottunk az első félidőben. A szünet után jól kezdtünk, megvoltak a lehetőségeink, hogy közelebb kerüljünk a hazai csapathoz, de nem sikerült azokat gólra váltani. Megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai csapat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában