Kézilabda

2 órája

Rangadót veszített az Ugalde-csapat

A Kék Tigrisek a harmadik játéknapon a második rangadójukra készültek. Azonban a Tisza-parti vizit után a népligeti kirándulás sem zárult sikerrel.

Petrik József

Nem sok örömet szerezett a Kék Tigrisek csapata annak a mintegy kétszáz lelkes tatabányai drukkernek, aki elkísérte kedvenceit, és a meccs lefújásáig töretlen lelkesedéssel buzdította őket, mert az Ugalde-legénység súlyos, már-már megsemmisítő vereséget szenvedett az egyébként rangadónak számító találkozón.

Nagy vereséget szenvedtek a Kék Tigrisek
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A házigazdáknál az új szerzemények között két egykori tatabányai klasszis, Győri Mátyás és Ancsin Gábor is szerepelt. Nyílván, ők extra motivációval vetették magukat a küzdelembe.

Óriási tempóban kezdődött a találkozó, de a vendégek már az összecsapás elején sokat bakiztak támadásban, ebből pedig igen jól „megélt” a Fradi, és 2-3 gólos előnyre tett szert. Aztán az első játékrész hajrájában kezdett szétesni a Kék Tigrisek védekezése is, miközben a szélekről ziccereket hibáztak játékosai. A szünetig gyakorlatilag szétszedte a Tatabányát az FTC.

A fordulást követően nem változott a játék képe. A vendégek harmatos támadásaihoz harmatos védekezés is társult. A gyengén végrehajtott lövésekkel naggyá tették az egyébként is jól védő ferencvárosi kapust. Óriásinak tűnt a két csapat közti akaratbeli különbség. A véghajrára aztán kicsit összekapta magát a Bányász, így elkerülte a megalázó vereséget.

Kézilabda NB I., férfi, 3. forduló

FTC – MOL Tatabánya KC 41-33 (24-16)

Budapest, Népliget, Elek Gyula Aréna, 700 néző, vezeti: Bíró Á., Kiss O.

Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 1, Maras 6, Havran, Topic 2, Dissinger 1, Krakovszki B. 1. Csere: Bartucz (kapus), N’Tanzi 8, Enomoto 3 (3), Plaza 3, Przytula 3, Lemos 5, Golubovics. Edző: Cristian Ugalde.

Az eredmény alakulása: 4.p.: 4-3, 7.p.: 5-5, 9.p.: 8-5, 13.p.: 10-7, 23.p.: 18-13, 26.p.: 21-14, 35.p.: 27-17, 43.p.: 31-20, 50.p.: 36-24, 54.p.: 37-28.

Kiállítások: 10, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 0, illetve 3/3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában