Labdarúgás

2 órája

Ismét veszített és az utolsó helyre csúszott vissza az Opus Tigáz Tatabánya

Pedig a helyzetek alapján abszolút nyerhető lett volna az Ajka elleni mérkőzés.

Kun Attila

Zsinórban negyedszer kapott ki a Tatabánya (kékben)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence/24Óra

NB II., 8. forduló
Opus Tigáz Tatabánya–FC Ajka 1–2 (1–2)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 1500 néző, vezette: Nagy R. (Márkus P., Vad A.).
Tatabánya: Lóth – Buna, Jagodics M., Deutsch – Vass (Eördögh, 62.), Derekas (Letenyei, 76.), Soltész, Kocsis (Jelena, 76.) – Csernik, Kiprich, Varga (Katona, 76.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Ajka: Szabados – Tóth, Jagodics B., Csizmadia, Kenderes – Kopácsi, Csemer (Horváth, 38.) – Kovács, Zsolnai, Borsos (Sejben, 70.) – Szarka. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gólszerző: Kiprich (24.), ill. Szarka (6.), Kovács (13.).

A mérkőzés elején mintha az öltözőben ragadt volna a Tatabánya, az Ajka pedig ezt kihasználva Szarka bravúros megoldása, majd Kovács fejese után kétgólos előnyt szerzett. A hazai csapat kezdett éledezni, Kiprich lövésével szépített is, és egyértelműen átvette a találkozó irányítását. Kiprich lécen csattanó fejesénél az egyenlítés is majdnem összejött, de az Ajka újabb kapott gól nélkül kihúzta a félidőt.

A második játékrészben a vendégcsapat a kontrákra rendezkedett be, átadta a területet a Tatabányának, amely támadott ugyan, de betalálni továbbra sem tudott. Pedig a lehetőségei megvoltak, Vass óriási helyzetben lőtt a kapu mellé, majd Kocsis kapufát fejelt. A meccs végén leült a játék, a házigazda a cserék ellenére egyre kevesebb veszélyt jelentett az ajkai kapura, a vendégek pedig koncentrált védekezéssel megőrizték előnyüket. A Tatabánya a játék képe és a helyzetek alapján egy pontra mindenképpen rászolgát volna, de nem tudott élni a lehetőségeivel, ez pedig azt is jelenti, hogy az utolsó helyre csúszott vissza a csapat a tabellán.

 

 

MESTERMÉRLEG
Gyürki Gergely: – A mérkőzés elején két hibából két gólt kaptunk, ami elfogadhatatlan nekem. Ezt követően végig futottunk az eredmény után. Láttam a játékosaimon az elszántságot és a küzdeniakarást, a helyzeteink is megvoltak az egyenlítéshez, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Az utolsó húsz perc játéka felháborított, elértünk egy olyan ponthoz, ahol száznyolcvan fokos fordulatot kell vennünk.
Schindler Szabolcs: – Jól kezdtük a mérkőzést, két gyors gólt szereztünk. Az első harminc perc a terveink szerint alakult, bár egy ki nem kényszerített hiba után a hazaiak szépítettek. Ezt követően nehéz helyzetbe kerültünk, de az első félidőt kihúztuk. A másodikban kontrákra rendezkedtünk be, a szerkezetváltást követően pedig szervezettebb lett a játékunk. Stabilan védekeztünk, ami döntőnek bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában