Sikerek

23 órája

Magyar sikerek a 3D íjász világbajnokságon

Kiemelkedő magyar eredmények születtek Ausztriában. A Moosburgban rendezett HDHIAA 3D Íjász Világbajnokságon tatai bronzérem is született.

Kemma.hu

Szeptember 2-7. között rendezték meg Ausztriában, Moosburgban a HDH-IAA 3D íjász világbajnokságot, melyen 878 versenyző indult, 20 különböző országból. A tatai TT-HSE Tatai Celőkék versenyzője, Mészáros Gergely világbajnoki bronzérmet szerzett. A helyszínen egész héten zajlottak a versenyek és a szombati záróünnepséggel fejeződött be a közel egyhetes kaland. Fontos kiemelni, hogy a hazai versenyzők után a magyar delegáció volt a legnépesebb, 137 fővel. 

A tatai versenyző, Mészáros Gergely és a többi honfitársunk is odatette magát az eseményen
Fotó: Simola Péter / Forrás: Gergely Mészáros

A 3 napos verseny 5 különböző pályán zajlott. A versenyen a 28 cél legyőzése mellett az időjárás szeszélyeivel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek: egyik nap szakadt az eső, másik nap a hőség tombolt. A 3 D íjász világbajnokságon 24 magyar íjász állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. 53 éremmel a vb legeredményesebb nemzete lettünk! 

A magyar dobogósok és a részletes eredmények ezen a linken találhatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában