Labdarúgás

2024.08.21. 16:19

„Mindenben felülmúlt minket az ellenfél” – A Bányászt éltette Gera Zoltán

Második győzelmét aratta a hétvégén az Opus Tigáz Tatabánya az NBII.-ben. A Bányász a Gera Zoltán vezette Vasas otthonában diadalmaskodott. A volt válogatott labdarúgó értékelte a mérkőzést, amiről nemrég kiderült, hogy az utolsó meccse volt a csapat élén.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a 10 év után ismét az NBII-ben vitézkedő Opus Tigáz Tatabánya 1–0-ra nyert a feljutásra pályázó Vasas otthonában a labdarúgó Merkantil Bank Liga 4. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén, amelyen a tatabányaiak még egy tizenegyest is kihagytak. A Vasas vezetőedzője, a magyar labdarúgás egyik meghatározó alakja, Gera Zoltán a mérkőzés utáni interjúkban a Bányász csapatát dicsérte.

Gera Zoltán
Gera Zoltán szerint alázatból nőtt föléjük a Tatabánya
Forrás: Facebook/Vasas FC

Először is gratulált a tatabányaiaknak a győzelemhez, akik szerinte megérdemelten vitték el a három pontot. Mint mndta, nagyon nem úgy sikerült ez a találkozó, ahogyan azt előzetesen eltervezték, nem tudtak dominálni, sem minőségi helyzeteket kialakítani.

Hiányoztak az utolsó passzok, pontatlanok és türelmetlenek voltunk, ezzel szemben a vendégek sokkal több párharcot nyertek, valamint szinte minden második labdát ők szedtek össze. Rendkívül sajnálom a szurkolókat, nyilván nem ezért jöttek ma ki az Illovszky-stadionba. Sajnos alázatból a Tatabánya ma fölénk nőtt, remélem időben kaptuk ezt a pofont és tanulunk ebből a leckéből

– árulta el Gera Zoltán.

Gera Zoltán szerint higgadtan kell majd értékelni a meccset

Hogy miért hiányzott az alázat a csapatából nem tudja, ugyanakkor az M4 Sportnak hangsúlyozta, higgadtan kell majd kiértékelni a teljesítményt. 

Ilyenkor az ember olyan érzelmi állapotban van, hogy nem kell mindent kimondani, de a mérkőzésen az látszott, hogy az ellenfél ért oda először minden labdára, ők szedték fel a második labdát, ők voltak a harcosabbak, mi kezdtünk reklamálni, amikor a játékvezető nem fújta le a vélt szabálytalanságot, ez pedig azt mutatja, hogy valami probléma volt a mérkőzésen. Nyilván én vagyok ezért a felelős, mert az enyém a felelősség, és ha ezen nem tudunk változtatni, akkor nyilván nem én vagyok a megfelelő ember arra, hogy ezt a dolgot csináljam.

A szakvezető azt is hangsúlyozta, hogy nem szeretné a játékosokra hárítani a teljes felelősséget:

Természetesen nem fogom ráhúzni a csapatra a vereséget, mert az nem lenne fair a részemről, szeretem a játékosokat, szeretek velük dolgozni. Az, hogy ezen a mérkőzésen kaptunk egy kijózanító pofont, lehet, jól jön nekünk, remélem, így lesz.

Szerdán azonban megszületett a döntés a csapat jövőjét illetően: a négy forduló után negyedik helyen álló Vasas FC a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Gera Zoltán vezetőedző és Csizmadia Csaba asszisztensedző szerződését közös megegyezéssel felbontották.

Az M4 Sport Facebook-oldalán egyébként már megtekinthető Eördögh András gólja is, amellyel nem csak a vezetést, de mint később kiderült, a győzelmet is megszerezte a Vasas otthonában a Tatabánya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában