Párizs 2024

2024.08.30. 21:30

Paralimpia 2024: Luterán Petra remek futással bejutott a döntőbe 400 méteren

A TSC Geotech atlétanője bemutatkozott a párizsi nyári paralimpián. A 27 éves Luterán Petra magabiztos futással kvalifikált a női 400 méter szombati döntőjébe.

Luter Márk

Komárom-Esztergom vármegyéből két magyar versenyző kvalifikált a párizsi paralimpiára. Közülük Luterán Petra péntek este a női 400 méteres síkfutás előfutamában, telt házas stadionban mutatkozott be a francia fővárosban. A gallok megmutatták, hogy a épek olimpiája után a paralimpián is fantasztikus hangulatot tudnak varázsolni bármelyik létesítménybe.

Megérkezett Luterán Petra a párizsi paralimpiára
Luterán Petra bemutatkozó számában 400 méteren jutott döntőbe 
Forrás: Magyar Paralimpiai Csapat/Facebook

Luterán Petra remekül futott az egykörös távon

A TSC Geotech 27 éves atlétanője hetedmagával az első futamba kapott besorolást, melyre több mint fél órás csúszással került sor. Élete első paralimpiáján egy mezőnyben futott brazil, japán, kínai, guineai, burundi és a semleges színekben induló orosz riválisával.

Petra taktikus futással, 58.93 másodperces eredménnyel a 38 éves világbajnoki címvédő brazil Fernanda Yara da Silva mögött a második pozícióban szakította át a célvonalat előfutamában, így a szám vb-harmadik helyezettje összesítésben harmadik idővel jutott döntőbe.

Az egy körös táv nyolcfős fináléját szombat este 21 óra 06-kor rendezik a legendás Stade de France-ban.

Immár két éve versenyez a parasportolók között

A kiváló paraatléta 2022 nyarán egy közlekedési balesetben elvesztette bal alkarját, ezután lett parasportoló. A 2014-es nankingi ifjúsági olimpián magasugrásban az előkelő negyedik helyen zárt.

Íme a TSC-s atlétanő további programja Párizsban

A tatabányai versenyző további két számban lesz érdekelt a fogyatékkal élő sportolók legnagyobb megméretésén. Szeptember 6-án, pénteken a női távolugrás fináléjában szerepel, majd egy nappal később tartják a 200 méteres síkfutás előfutamát, a szám fináléját pedig az atlétika, egyben a tizenegy napos viadal zárónapján, szeptember 8-án rendezik Párizsban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában