Kézilabda

2024.08.25. 21:35

Kanyó Memorial: horvát sikerrel zárult a nagy sikerű tatai utánpótlás férfi kézilabda-torna +fotók

Horvát győzelemmel zárult a nagy sikerű utánpótlás-torna. A férfi kézilabdázók számára kiírt Kanyó Memorialon kilenc csapat mutatta meg játéktudását a nagyérdeműnek, a nagy múltú magyar együttesek közül a Veszprém és a Szeged is indított csapatot.

Kemma.hu

Idén is megrendezték a Kanyó Memorialt, ahol hat európai ország legtehetségesebb fiataljai mérik össze tudásukat. Az esemény augusztus 22-én vette kezdetét és 25-én ért véget, melyre Magyarországról, Svédországból, Dániából, Norvégiából, Horvátországból és Csehországból érkeztek Tatára, a Güntner Arénába az utánpótláskorú kézilabdázók.

A horvát Mikanovci csapata nyerte a kilenc csapatos Kanyó Memorial  utánpótlás férfi kézilabda-tornát
A horvát Mikanovci csapata nyerte a kilenc csapatos Kanyó Memorial  utánpótlás férfi kézilabda-tornát
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

A csoportkörrel kezdődtek a küzdelmek

A Kanyó Memorial nyitó meccsén az FTC és a Veszprém csapott össze, ahol egy góllal előbbiek jöttek ki győztesen. Az első félidőben hat góllal is vezettek a veszprémiek, a Ferencváros azonban az utolsó percben megfordította az ütközetet. A következő nap utóbbiak javítottak, 38–24-re verték a cseh Brno együttesét. A győztes csapat már az első felvonásban meggyőző játékot nyújtott és végig kontrollálták a mérkőzést. Szintén ezen a napon, augusztus 22-én lépett pályára a NEKA és a Szeged is, a balatonboglári akadémisták két góllal túlszárnyalták a Csongrád-Csanád vármegyei klubot. 

A Ferencváros pénteken is folytatta kimagasló kézilabdáját. A meccs elejét a norvégok csapata, az Elverum indította jobban, a budapesti együttes azonban a második félidő első felében megszerezte az előnyt, melyet meg is tartott a végéig: 28–23-as végeredmény mellett arattak diadalt. A Veszprém a dán Silkeborg játékosait is megizzasztotta, majd megverte 3128-ra.

A harmadik napon már a döntőbe jutás volt a tét

Szombaton a csoportkör utolsó fordulójával és az elődöntőkkel folytatódott a négynapos kézilabda torna. 

A négy csapatos A-csoport záró körében Magyarország egyik legnagyobb múltú kézilabdacsapata, a Szeged az Aranas csapatával játszott 29–29-es döntetlent, így a szegediek számára idejekorán véget ért a torna. A balatonboglári NEKA gólszegény találkozón 19–14-re bravúrral megverte a későbbi győztes horvát Mikanovci csapatát, így a Balaton-parti együttes a bronzéremért léphetett pályára a záró napon.

Ádáz küzdelem dúlt a csapatok között
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

Az öt csapatos B-csoport utolsó fordulójában a FTC óriási fölénnyel, 28–11-re győzött a cseh Brno ellen, míg a kvintett másik találkozóján a Veszprém 31-25-re legyőzte az Elverum csapatát, így csoportelsőként jutott elődöntőbe.

Nem jutott magyar csapat a Kanyó Memorial fináléjába

A parázs hangulatú első elődöntőben a Silkeborg 28-25-re legyőzte a NEKA csapatát, így a dánok jutottak először fináléba. A második elődöntőben a horvát Mikanovci egy egylabdás mérkőzésen, 26-25-re nyert a Veszprém ellen, így magyar csapat nem jutott döntőbe.

Rengetegen voltak kíváncsiak az összecsapásokra
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

A kilenc csapatos torna utolsó napján játszották le a helyosztókat, így az ötödik helyért vívott mérkőzésre is vasárnap került sor. Ezt a pozíciót a svéd Aranas kaparintotta meg, miután 30–24-re legyőzte a norvég Elverum csapatát.

A bronzmérkőzésen két magyar csapat mérkőzött meg egymással a dobogó legalsó fokáért. Az éremért vívott találkozót a Veszprém nyerte, miután nagyon simán, 28–17 arányban felülmúlta a remek utánpótlásbázisáról híres NEKA-t.

A harmadik helyért vívott mérkőzés után a vasárnap délutáni órákban rendezték a férfi kézilabda utánpótlástorna fináléját, melyet Silkeborg és a Mikanovci csapata vívta, azaz dán horvát összecsapásra került sor a záró összecsapáson. Az első harminc percben jegyzett döntetlen után a második játékrészben a horvát fiatalok tudtak ellépni. Két perccel a vége előtt egyenlített a Silkeborg, de a végét jobban bírták a horvátok, akik végül 20–18-ra diadalmaskodtak, így a Mikanovci együttese hódította el a Kanyó Memorial győztesének járó trófeát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában