Faragó Lea szárnyal

2024.08.09. 08:00

Eddig remekül alakul az Esztergom Handball felkészülése

Három felkészülési találkozón már túl van Elek Gábor csapata a bajnokság nyitányát megelőzően. Az Esztergom Handball a korábbi nyolcszoros Bajnokok Ligája-győztes, osztrák bajnoki címvédő Hypo NÖ és az Európa-ligában is érdekelt Vác ellen is győzött.

Kemma.hu

Az Esztergom Handball nem vette félvállon a nyári hangolást az új idényre. Elek Gábor csapata a korábbi nyolcszoros Bajnokok Ligája-győztes osztrák Hypo Niederösterreich mellett két további nemzetközi kupaszereplővel mérette meg tudását a teljesen megújult kerettel készülő gárda.

Az Esztergom Handball a Hypo NÖ ellen vívott felkészülési meccsen
Az Esztergom Handball két győzelemmel és egy vereséggel kezdte a felkészülést
Forrás: Esztergom Handball/Facebook

Faragó Lea az Esztergom Handball színeiben is rendületlenül szórja a gólokat 

Az esztergomi lányok a szezon végi pihenő, majd a júliusi alapozás után Debrecenben kezdték a felkészülést, az elmúlt idényben a Bajnokok Ligáját is megjárt hajdúságiak az újdonsült junior világbajnoki ezüstérmes Faragó Lea 12 találata ellenére 33–32-re bizonyult jobbnak vármegyénk csapatánál. 

Az előszezon Vácon folytatódott. Elek Gábor lányai „bevették” a Dunakanyar szívét, miután 33–28-ra megverték az egykoron magyar bajnoki bronzérmes váciakat. A mérkőzésen nyolc alkalommal is megvillant a mindössze 19 éves esztergomi balátlövő.

Végül a legnagyobb múltú együttes, a Hypo NÖ következett hazai pályán. Az osztrákok ellen kiütéses, 40–30-as győzelmet aratott vármegyénk egyetlen első osztályú női kézilabda-csapata. Az U20-as vb-n az All Star csapatba is bekerülő Faragó ezúttal tíz gólig jutott.

Folytatás Szombathelyen

Az első osztályba nagy bravúrokkal feljutó együttest pénteken a szintén NB I.-es újonc Szombathelyi KKA látja vendégül Vas vármegyében egy edzőmérkőzés keretei között. A összecsapás 15 óra 30-kor kezdődik a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában