Röplabda

2024.08.23. 10:52

Az új szezonban is a felsőházat célozza meg a Buzás-csapat

Jelentős változások zajlottak a dági röpiseknél. Vármegyénk élvonalbeli férfi röplabdacsapata, a Dág KSE hamarosan megkezdi az új bajnoki szezonra a felkészülést.

Petrik József

Tavaly, újoncként a felsőházba vezette a Dág KSE együttesét Buzás Miklós vezetőedző. Az októberben induló új pontvadászatban ennél nehezebb dolga lesz a fiatal szakvezetőnek és gárdájának egyaránt, mivel óriási változások történtek a DKSE háza táján. Egyebek mellett erről is kifaggattuk Buzás edzőt.

A Dág KSE vezetőedzője
Forrás: Dág KSE Röplabda/Facebook

– Mikor kezdi a társaság a felkészülést?
– Alakulófélben van a csapatunk, ám az edzéseket csak augusztus végén kezdjük meg, az atlétikai pályánkon. A bajnokság pedig október hatodikán indul, mi pedig az igen jó erőkből álló Székesfehérvár ellen kezdjük a pontvadászatot.

– Sok munka vár önre és az együttesre?
– Van előttünk bőven feladat. Azon dolgozunk, hogy bajnoki rajtra minél jobban összerakjuk a csapatunkat, mivel jelentős átalakuláson mentünk keresztül.

– Melyek voltak ezek a változások?
– Gyakorlatilag három, meghatározó versenyző magánéleti elfoglaltsága miatt szögre akasztotta a röplabdás cipőjét. Visszavonult Krupanszki Olivér, Flachner Dániel és Sow Ábrahám. Velük sok-sok pont is „eltávozott” Dágról. Rajtuk kívül Kun Benedek sem lesz már idén az alakulatunk tagja, ő a Debrecen csapatát erősíti.

– Kik érkeznek a fentnevezettek pótlására?
– Mi tagadás, nagy feladat áll előttünk, a csapat gerincét újra kell építeni. Ehhez nagy segítséget jelenthet, hogy a tavalyi kiírás ezüstérmes csapatából leigazoltuk Boa Szabolcsot. Továbbá úgy tervezzük, hogy egyre nagyobb szerepet kap saját nevelésű sportolónk, Pongó Zalán. Az új idényben a dági kerethez csatlakozik még a kaposvári nevelésű Kulcsár Adrian, valamint számos fiatal játékos is.

– Mire számíthatnak az idén a drukkerek a Dág együttesétől?
– Nehéz, feszített tempójú bajnokság áll előttünk, ahol minden pontnak nagy jelentősége van. De ezt már megszoktuk, láthattuk, tapasztalhattuk az elmúlt idényben. Ennek dacára továbbra is célunk, hogy magyar fiatalokkal felálló csapatunk szimpatikus, élvezhető játékot mutasson. Bízunk benne, hogy idén is a legjobb nyolc közé tudunk jutni.

A csapat augusztus végén kezdi az edzéseket
Forrás: Dág KSE Röplabda/Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában