Fantasztikus pólósiker

2024.07.08. 13:05

Szenzációs! 16 évesen vb-ezüstérmes a tatabányai lány

Tatabányai kapussal állhatott fel a dobogóra a magyar leány U16-os vízilabda-válogatott. A világbajnoki ezüstérmes korosztályos válogatottat Mikola Boglárka erősítette, aki a törökországi torna során hősiesen védte a magyar kaput.

Luter Márk

Mint ismert, a magyar U16-os leány vízilabda-válogatott három góllal, 10–7-re kapott ki Spanyolországtól a törökországi korosztályos vízilabda-világbajnokság csütörtöki döntőjében, mellyel ezüstérmes lett a törökországi Manisában megrendezett utánpótlás világversenyen. A tatabányai Bárdos Gimnázium tanulója, a mindössze 16 éves Mikola Boglárka első számú kapusként kivette részét a világbajnoki ezüstérmes együttes remekléséből.

A mindössze 16 éves tatabányai Mikola Boglárka világbajnoki címet nyert a törökországi korosztályos vízilabda vb-n
A mindössze 16 éves tatabányai Mikola Boglárka világbajnoki címet nyert a törökországi korosztályos vízilabda vb-n
Forrás: Waterpolo.hu/Facebook

Ismét érmet szerzett a korosztályos válogatottban

A 2008-as születésű vízilabda-játékos a válogatott első számú kapusa volt az egy hetes korosztályos megméretésen. A Tatabánya Womens Water Polo fiatal kitűnősége tavaly júliusban még az U15-ös kategóriában lett Európa-bajnoki bronzérmes korosztályában. A sikerhez Bencsik János tatai országgyűlési képviselő is gratulált közösségi oldalán.

Az U16-os világbajnoki ezüstérmes leány vízilabda-válogatott tagjai:
Alaksza Kinga, Dimitrovics Nia, Füle Barbara, Hetzl Adrienn, Horváth Orsolya, Kenéz Kincső, Keszthelyi Sára, Kiss Emma, Matajsz Janka, MIKOLA BOGLÁRKA, N. Kerekes Laura, Péter Nóra, Szalkai Hanga, Tóth Freia, Urbin Zsófia
Szövetségi kapitány: Biros Péter, vezetőedző: Csicsáky Vince

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában