Környe

2024.07.27. 10:59

Önerőből léptek előre: több mint kétszeresére bővült a sportépület

Majdnem 637 millió forintból, saját erős beruházással újult meg a környei sport­épület, melynek alapterülete 294-ről 654 négyzetméterre bővült.

Kemma.hu

Az ünnepélyes átadót – többek között – dr. Kancz Csaba főispán mint az MLSZ Komárom-Esztergom vármegyei társadalmi elnöke is megtisztelte jelenlétével, aki elismerően nyilatkozott a létesítményről. Mint mondta, nemcsak a felújítás, hanem a komplexitása okán is méltán lehet büszke Környe, és azt is megkockáztatta, hogy jelen pillanatban a vármegye legszebb, legtöbb funkcióval rendelkező sportépülete – áll a kornye.hu beszámolójában. 
A Környei SE jelenleg három szakosztállyal (labdarúgás, kézilabda, tenisz) működik, a legnépesebb a labdarúgóké, ők a vármegyei II. osztályban szerepelnek U7, U11, U13, U14, U16, U19, felnőtt férfi-, felnőtt női csapatokkal. 

A környei sporttelepen az utóbbi bő egy évtizedben számtalan fejlesztés volt. A most átadott épület alapterülete 294-ről 654 négyzetméterre bővült
A környei sporttelepen az utóbbi bő egy évtizedben számtalan fejlesztés volt. A most átadott épület alapterülete 294-ről 654 négyzetméterre bővült
Forrás: kornye.hu

Az önkormányzat célja a beruházással egy új, modern öltözőépület létrehozása volt, amely a sportklubhoz tartozó kispályás, műfüves és nagypályás focipályák, valamint a lelátók öltöző-kiszolgáló igényeit is kielégíti, illetve klubhelyiség-funkciót is ellát. 

Az épületben a rekonstrukció során akadálymentesen megközelíthető öltözőt, bemelegítőtermet, szaunát, bírói/edzői öltözőt, irodát, szertárat alakítottak ki a szükséges mosdókkal, vécékkel, zuhany­zókkal, valamint mosoda- és takarító-, gépészeti helyiséget és teakonyhával rendelkező klubszobát. A terasszal és az előtetőkkel együtt összesen 360 négyzetméterrel bővült az épület területe. 

– Fontos mérföldkőhöz érkeztünk a Környe SE és a falu életében. Még a mezőgazdasági kombinát építette az első épületet ide a focipálya mellé, melyet később bővítettek, hogy otthont adjon a Környei MEDOSZ sportolóinak. Ezt az épületet örökölte meg az önkormányzat, melyen mindig kisebb felújításokat végeztek, sokszor társadalmi munka keretében, a sportolók és a sportot támogatók részvételével. A környei sporttelepen az utóbbi bő egy évtizedben számtalan fejlesztés volt: salakos teniszpálya építése, labdarúgópálya komplett felújítása, lelátó építése, műfüves pályák építése – hangzott el Beke László polgármestertől. 

Mint elmondta, az önkormányzat négy éve bízta meg a tervezéssel a Planbau Kft.-t, majd a Pharos’95 Kft. kivitelezésében készült el az épület bővítése és felújítása. 

– Úgy gondolom, hogy ismét olyan beruházást fejeztünk be, amely beilleszkedik az eddig elvégzett munkáink sorába. Ismét egy olyan épületet adunk át, melyre méltán lehet büszke minden környei – fogalmazott, hozzátéve, hogy az átadóünnepséggel nem zárult le a fejlesztés, hiszen hamarosan elkészül a kerítés, amelynek segítségével távol tarthatóak az engedély nélküli, és sokszor vandál módon viselkedők, hamarosan elhelyezik a térfigyelő kamerákat a már kiépített hálózatra, és a közeljövőben a tetőre is felkerülnek a napelemek az épület elektromos árammal való ellátása érdekében. 

Az eseményen Beke László a község önkormányzata nevében elismerő okleveleket adott át. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!