Szezonértékelő

2024.07.21. 14:18

Eredményes idényt zárt a Kecskéd U13-as korosztálya

Ahogy a felnőttek esetében, az U13-as korosztály teljesítményét is értékelte a csapat. A Kecskéd KSK fiataljai összességében egy erős szezont zártak.

Kemma.hu

A Kecskéd KSK felnőtt csapatának értékelése mellett az U13-as korosztály idényét is elemezte a Kecskéd KSK, azon belül Tomayer Róbert edző. A Facebookos posztban olvasható, hogy a Bozsik tornák után az U13-as focisták már bajnoki rendszerben futballoztak. 

Tomayer Róbert
Tomayer Róbert
Forrás: kecskedksk.hu

A 18 fős keret révén kettő csapatot indított az együttes, így a fiatal sportolók több játékidőhöz jutottak. Leginkább erre koncentráltak, nem feltétlenül az eredményességre.

Ennek ellenére nem szégyenkezhetett a csapat. Tomayer Róbert így látta a helyzetet:

–  32 mérkőzésből 26-szor hagytuk el győztesen a pályát, emellett volt 2 döntetlen és 4 veresége a csapatnak. A házi gólkirályi címet Linczmaier Szabolcs, a legjobb játékos címet Schmuck Máté érdemelte ki a szezon folyamán. Összességében eredményes szezont zártunk. A bajnoki küzdelmek mellett télen 9 edzőmérkőzésünk volt emellett részt vettünk Futsal tornán két csapattal – olvasható a Facebookon.

Ez az a korosztály, ami átmenetet képez a Bozsik tornák és a bajnoki rendszer között, ebből adódóan a klubnál arra ösztönözték a gyerekeket, hogy rendszeresen látogassák az edzéseket és dolgozzanak keményen. Ebből kiindulva többen lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat az U14-es csapatban.

Kecskéd KSK
Nagy jövő előtt állhatnak a Kecskéd KSK fiataljai
Forrás: Kecskéd KSK/Facebook

Futsal

A futsal ágazatában is tesztelték tudásukat a jövő reménységei.

– A Futsal tornán két különböző erősségű csapatot neveztünk. Ennek célja az volt, hogy lemérjük hol tartunk komolyabb bajnokságban edződött gyerekekkel szemben, illetve hogy azon futballisták akik kényelmesebben játszottak és várták más játékosoktól, hogy majd megoldják, megnyerik a mérkőzéseket ők is érezzék, hogy mit jelent terhelés alatt játszani, ahol rajtuk van a felelősség. Ennek eredményeképpen az egyik csapatunk meggyőző játékkal nyerte meg csoportját, a másik csapatunk pedig hatalmasat küzdve az erősebb csoportban az elvárásaink felett teljesített. Itt kiemelném a Szári futsaltornán Zink Dávid, Winkler Bálint és Steiner Benedek, teljesítményét, de a többiek előtt is le a kalappal. Volt 2 torna ahol azt szerettük volna lemérni, hogy a fociakadémiákhoz, országos bajnokságban pallérozódó csapatokhoz képest mennyire vagyunk versenyképesek. Székesfehérváron az MTK akadémia, Mészöly akadémia a Főnix Gold akadémiával szemben alul maradtunk, míg a Gyírmóttal x-tünk a Siófokot és a Pécelt pedig legyőztük. A másik torna Kecskéden volt, ahol a csapat bronz érmet szerzett, legyőzve a Fehérvári Ikaruszt és a Puskás Akadémiát, a Tatabánya és a Junior Fc csapatától alulmaradva – fogalmazta Tomayer Róbert.

A legnagyobb kihívás

Róbert legnagyobb kihívásként a gyerekekkel történő kommunikációt és a fegyelmük fenntartását találta. Hangsúlyozta, hogy a mai fiatalok annyi ingert kapnak, hogy sokszor már fejben elfáradva érkeztek az edzésekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában