Finálé

2024.06.02. 20:05

Óriási drámában dőlt el a megyei kupa sorsa +fotók

Hihetetlen izgalmak közepette dőlt el a vármegyei kupa sorsa. A döntőben a Nyergesújfalu csapata egy ráadásban szerzett góllal hódította el az újabb serleget.

Túri Csaba

A Nyergesújfalu csapata úgy vágott neki a finálénak, hogy két héttel korábban megnyerték a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot. A bajnoki címet éppen a döntőbeli riválisuk elleni döntetlennel húzták be. A Sárisápnak tehát lett volna miért "visszavágni", míg a nyergesiek értelemszerűen a duplázásra, a tökéletes szezonra hajtottak. Ez végül össze is jött nekik, a megyei kupa trófeája is hozzájuk került, egy nem akármilyen forgatókönyv végén. 

A bajnoki cím után a megyei kupa trófeáját is elhódította a Nyergesújfalu
A bajnoki cím után a megyei kupa trófeáját is elhódította a Nyergesújfalu
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Hosszabbításban dőlt el a megyei kupa sorsa

A sárisápiak szerezték meg a vezetést az első játékrész végén, és ezt az előnyt tartani is tudták a mérkőzés kétharmadáig, akkor azonban jött az egyenlítés a bajnoktól. Már-már úgy tűnt, hogy a legutóbbi találkozásukhoz hasonlóan 1-1-el ér véget a rendes játékidő, amikor jött a nyergesiek drámakirálya, Molnár Ambrus, aki a hosszabbításban megszerezte a kupagyőzelmet érő találatot. És, hogy miért drámakirály? A bajnoki elsőséget szintén az ő találatával biztosította be a nyergesi együttes, szintén a mérkőzés végén, szintén a Sárisáp ellen. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Sárisáp együttese még a találkozó előtt ünnepélyesen elbúcsúztatta a kapusukat, Sándor Gábort, aki befejezi aktív pályafutását. A magunk mögött hagyott szezonban tíz alkalommal talált be a hálóőr az ellenfelek kapujába, természetesen büntetőből. 

Komárom-Esztergom Vármegyei Kupa, döntő
Nyergesújfalui SE - Sárisápi BSE 2-1 (0-1)
Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, vezette: Linn Kevin (Faragó György, Jászberényi Marcell)
Nyergesújfalu: Erős - Cseh, Hajnal (Moutz 93.), Tóth, Szőke (Jakobi 93.), Mann, Balogh, Szoboszlai, Molnár, Raffai, Manga. Vezetőedző: Gálicz Ferenc.
Sárisáp: Sándor G. - Cserven, Szlovák (Katona 25.), Papp, Wend, Fekete, Gyebnár (Bartl 45.), Jurásek (Karcagi 72.), Sándor P., Dzsemil (Farkas 79.), Válent. Vezetőedző: Fenyvesi László.
Gólszerzők: Szőke (60.), Molnár (92.), illetve Sándor P. (41.)

Gálicz Ferenc: — Először is hihetetlenül boldog vagyok. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Ma tényleg mindent beletettek, a végsőkig küzdöttek oroszlánként. Óriási fegyvertény, hogy a félidőben még hátrányban voltunk és innen sikerült megfordítani a mérkőzést. Nem néztem utána, de szerintem nem sok csapatnak sikerült ez a Sárisáp ellen. 

A vége drámai volt az utolsó percben szerzett győztes gól miatt. 

Külön ki kell emelnem Molnár Ambrust az egész szezonban nyújtott tanári játékáért, és a két hihetetlenül fontos góljáért, hiszen az ő góljával lettünk bajnokok és kupagyőztesek is. Gratulálok a Sárisápnak az egész szezonhoz. Tudom, hogy ezt ilyenkor nehéz pozitívan értékelni, de a legvégén maradtak le a bajnoki dobogóról, és megyei kupadöntőt játszottak, a megye meghatározó csapatává váltak. Nagyon köszönöm Gabala Ferencnek, hogy letette a csapat alapjait, és hogy mindig támogatott, tanított, tanácsokkal látott el. Ez a szezon nélküle biztosan nem így végződött volna. Nagyon jó egészséget kívánok neki! 

A szurkolókról pedig tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Teljesen megtöltötték a kispad mögötti lelátót, és végig biztatták a játékosokat. A játékosok mondták a meccs után, hogy óriási hangulat volt, nagy élmény volt nekik ilyen hangulatban játszani. 

Az utolsó perces gól nekik is köszönhető, hisz a szurkolásukkal extra erőt adtak a játékosoknak.

Fenyvesi László: — Nem nyújtottunk mezőnyben olyan teljesítményt, mint amit vártam. Volt jobb időszaka a mérkőzésnek, de összességében megérdemelten nyerte meg a Nyergesújfalu a döntőt.

Komárom-Esztergom Vármegyei Kupa, 3. helyért
Bábolnai SE - Lábatlani ESE 3-0 játék nélkül

A KEMLSZ szerette volna, ha a kupában a bronzéremért is megküzdenek az elődöntőben alulmaradó együttesek. A találkozóra Komáromban, a Molaji Sporttelepen került volna sor, azonban a bronzmeccs hetén a lábatlani gárda lemondta a részvételét a sok sérülés miatt kialakult létszámhiányra hivatkozva. A bronzérem így játék nélkül a Bábolna csapatához került.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában