Siker

2024.04.07. 06:00

Nagy vízi csatákat vívtak a tatabányai csapatok

A női és a férficsapat is nagy csatát vívott. A tatabányai lányok élvonalbeli meccsén a fizikai különbség és a rutin bizonyult döntőnek, bár a fiatalok derekasan küzdöttek. A fiúknál a csapatszellem hozta meg a várva várt sikert.

Petrik József

A női mérkőzésen, az első negyedben „lerohanta” ellenfelét az alföldi együttes. A fizikailag és tapasztalatban is egyértelmű fölényben lévő házigazdák kihasználták a fiatal tatabányai együttes hibáit. A folytatásban már kissé bátrabban pólóztak Zantleitner Krisztina tanítványai, és a harmadik játékrészben igencsak megközelítették a hazai alakulatot.

Tisztesen helytállt a női vízilabdacsapat Szentesen
Tisztesen helytállt a női vízilabdacsapat Szentesen
Fotó: Zetovics Márió

Zantleitner Krisztina: - Harcias mérkőzés volt. A lányok meg akarták mutatni, hogy mire képesek. Sajnos, az elején kaptunk egy-két elkerülhető gólt úgy, mint a negyedik negyed elején is. Ha ezeket sikerült volna elkerülni az eredmény is szorosabb.

Vízilabda OB I., női, 16. forduló
Szentes – Tatabánya Women’s Water Polo 13-9 (4-1, 3-2, 2-4, 4-2)
Szentes, 120 néző, vezette: Bors Dorottya, Sikter R.
Tatabánya: Kovács Dorottya – Zantleitner H. 2, Zantleitner N., Zink, Orbán 2, Németh V. 3, Kurucz 1. Csere: Mikola (kapus), Kovács Dalma, Szabó J. 1, Perjési, Nagy J. Edző: Zantleitner Krisztina.
Kihasznált emberelőny: 8/5, illetve 11/4.
Gól ötméteresből: 0, illetve 2/2.
Kipontozódott: Dobos, Boldizsár (mindkettő Szentes).

Újabb fontos mérkőzés elé nézett a vízműves együttes. A meccs előtt Gebauer Lajos, a tatabányaiak vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy csapata számára, a kecskemétiek elleni csata nyerhető lenne. Ám ehhez az kellene, hogy a Tatabányai VSE ismét fegyelmezetten pólózzon. Hát megtették a fiúk, még úgyis, hogy nem volt egy magas színvonalú találkozó. Mivel a házigazdákat a kiesés réme is fenyegeti, így érthető módon nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. A vendégek viszont csapatként állták meg igazán a helyüket.

Gebauer Lajos: - Nagyon nehéz csata volt. Nem ment igazán jól a játék, de a srácok összefogtak és csapatként oldották meg a feladatot. Rendkívül fontos győzelmet arattunk, ami a múlt heti, váratlan vereség után jót tett a társaságnak.

Vízilabda OB I. B, 20. forduló
Kecskemét VE – Tatabányai Vízmű SE 10-12 (5-4, 3-4, 0-2, 2-2)
Kecskeméti Élményfürdő, 100 néző, vezette: Pásztor Á., Ifj. Kádár J.
Tatabánya: Szabó II. – Gombos 1, Németh A., Várnagy M. 2, Keresztes 1, Fekete B. 5, Kósi Kelly 2. Csere: Galler 1, Végh L., Kovács P. Edző: Gebauer Lajos.
Kihasznált emberelőny: 6/5, illetve 3/3.
Gól ötméteresből: 2/1, illetve 4/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában