Testületi ülés

2024.05.02. 09:16

Kis híján maguknak adták el a szocik a tatai irodájukat

Összesen 18 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők áprilisban. Többek között a bíróság épületének sorsáról is döntöttek, amelyben az MSZP tatai irodája is van. Ezt akarták megvenni maguk a szocialisták.

Kemma.hu

A tatai képviselő-testület áprilisban ülésezett a városháza dísztermében, a képviselők ezúttal 18 napirendi pontban döntöttek. A Tata.hu tájékoztatása szerint a gazdasági társasághoz kapcsolódó előterjesztések sorában a képviselők egyeztettek a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt., a Tatai Öreg-tó Kft. és a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. 2024-re vonatkozó üzleti tervéről, valamint a Városgazda Kft. 2023-as ingatlankezelési tevékenységéről. A Tatai Járásbíróság épületéről is döntöttek. Az MSZP ugyanis saját alapítványának adta volna el a helyi pártirodájukat.

Összesen 18 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők áprilisban. Többek között a bíróság épületének sorsáról is döntöttek. Itt van az MSZP helyi irodája
Az önkormányzat élt az elővásárolási jogával a Tatai Járásbíróság épületében lévő eladásra kínált MSZP-iroda esetében
Fotó: GDV / Forrás:  24 Óra

Vagyongazdálkodáshoz kapcsolódóan négy témát tárgyaltak, ezek között szerepelt az Agostyáni út 1-3. szám alatti ingatlanban lévő ingatlanrészre vonatkozó elővásárlási joggal kapcsolatos előterjesztés. 

A bíróság épületében volt az MSZP helyi irodája

Michl József tájékoztatott arról, hogy a Magyar Szocialista Párt úgy döntött, a tatai irodáját eladja a saját alapítványának, viszont az önkormányzatnak is van az érintett épületben tulajdonrésze, és elővásárlási joga is. A képviselő-testület megszavazta, hogy az önkormányzat 32 millió forintért megvásárolja az MSZP-irodát, amely egy értékes helyen lévő ingatlanegység. A képviselők  döntöttek tatai fogorvosi körzetekkel kapcsolatban, és ebben a hónapban is részletes tájékoztatást kaptak az Európai Uniós pályázatokról illetve a kormány által biztosított támogatásokról, valamint a felszín alatti és felszíni vizek aktuális állapotáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában