NB III.

2023.11.19. 09:44

Győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől az Opus Tigáz Tatabánya

Idén kettőből kétszer verte a csapat a Győrt.

Herczeg István

Az élen töltené a téli pihenőt a Tatabánya

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

NB III., Észak-Nyugati csoport, 16. forduló
Opus Tigáz Tatabánya-ETO Akadémia 1-0 (1-0)
Tatabánya, vezette: Gaál Á. (Király Zs., Tóth Cs. J.)
Tatabánya: Lóth - Molnár T., Székely, Krupánszki, Forró (Hadobás, 78.) - Letenyei, Kovács I., Szegleti - Kocsis (Szalánszki, 59.), Kiprich (Márton, 94.), Árvai (Hajas, 78.). Vezetőedző: Gyürki Gergő. 
ETO: Kocsis B. – Buna, Csáki (Bíró, 78.), Lucarelli, Szujó, Tamás K., Mitring, Bánáti, Csóka, Rátonyi, Lacza. Vezetőedző: Szekeres Adrián.
Gólszerző: Kocsis (22.)

Utolsó hazai mérkőzésére készült 2023-ban az Opus Tigáz Tatabánya. Az ellenfél az ETO Akadémia volt, amely a tabella alapján a kiesés ellen küzd. A két csapat már az első fordulóban randevúzott egymással Győrött, akkor a Tatabánya 3-1-re győzni tudott, és Kocsis Gergő duplázott. Kocsis most is kulcsszereplője volt a találkozónak, hiszen a 22. percben Árvai Dániel lőtt a 16-osról, amely egy védőről lepattant, de pont Kocsis elé, aki nem hibázott, így megszerezte a vezetést a Tatabánya. Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét a Bányász, de Árvai ziccerét a Győr 16 éves kapusa, Kocsis Botond óriási bravúrral védett. A fiatal játékosnak ez volt az első mérkőzése a felnőttek között, és nem vallott szégyent. A második félidő már jóval szürkébben telt el, így a Tatabánya végül 1-0-al hozta a kötelezőt. 

A csapat számára még egy találkozó van hátra, ami vasárnap lesz Zalaegerszegen. Az Opus Tigáz Tatabánya jelenleg vezeti a bajnokságot, két ponttal a Veszprém, három ponttal a Bicske előtt. A korábbi listavezető, a III. Kerület ismét kikapott, így már nyolc pont a hátránya. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában