Kézilabda

2023.10.24. 12:00

Első győzelmét aratta a MOL Tatabánya KC csapata Európában

Magabiztos győzelmet arattak a Kék Tigrisek lengyel ellenfelükkel szemben, és megszerezték első győzelmüket az Európa Ligában.

Petrik József

Fontos meccset nyert a MOL Tatabánya KC

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda EHF Európa Liga, férfi, H-csoport, 2. forduló
KGHM Chrobry Głogów (lengyel) – MOL Tatabánya KC 25-30 (11-16 )
Głogów, Ryszard Matuszaka sportcsarnok, 1700 néző, vezette: D. Loncar, Z. Loncár (horvátok).
Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 1, Ancsin 7, Obradovics, Vilovszki, Győri M. 6, Krakovszki B. 3. Csere: Juhász Á. 3, Maras 5 (2), Pergel 3, Vajda H., Enomoto 1, Eklemovics 1., Jadegari, Krancz. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Az eredmény alakulása, 4.p.: 2-2, 8.p.: 4-5, 12.p.: 4-7, 15.p.: 7-8, 18.p.: 7-8, 18.p.: 7-10, 24.p.: 9-13, 32.p.: 11-18, 39.p.: 13-21, 43.p.: 16-23, 55.p.: 22-27.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, illetve 2/2.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, majd kihagyott tatabányai ziccerek borzolták a szép számú tatabányai drukker kedélyeit. Az biztos, hogy a Kék Tigrisek magasabb hőfokon kézilabdáztak, mint az első fordulóban. Ennek ellenére a háromgólos előnyét – kis híján – egy perc alatt eladta a vendég együttes. Ezt követően Rodrígez két, idegborzoló ziccert hibázott el, Székely kapus viszont remekelt a tatabányaiak kapuban. Elérkezett az a pillanat, amikor vernie kellett volna a vasat a Tombor-legénységnek, ám ez elmaradt, de még így is fokozatosan növelte előnyét a Bányász.

A fordulást követően jól kezdett a Tatabánya. De ez túlságosan megnyugtatta a vendégeket, mert „utazó sebességre” kapcsoltak. A szünet után legalább öt száz százalékos ziccert hibáztak el a Kék Tigrisek. Ezen túl elkönnyelműsködött lövésekben is jeleskedtek. Öt-hat gólnál lejjebb azért nem adták a kék-fehérek, ám ettől meglehetősen hullámzóvá vált a játék. Ám ekkor már érződött az is, hogy a vendégek spórolnak az erejükkel. A Tatabánya ennek dacára végig vezetve magabiztos győzelmet aratott lengyel riválisával szemben.

Tombor Csaba: – Kifejezetten remek első félidőt produkáltunk védekezésben és a kapusteljesítményünk is jó volt. A támadásvezetésünkben, az eredmény ellenére akadtak hiányosságok. A szünet után kissé visszavettünk a tempóból. Annak viszont örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget adhattam.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!