Harmadosztály

2023.07.04. 12:56

Megváltozik minden? Levelet írtak az NB III-as klubok az MLSZ-nek

Egyre több, a labdarúgó NB III-ban érdekelt klubcsapat áldását adta arra a kezdeményezésre, melynek célja, hogy a most már négy csoportban lebonyolított bajnokságban szombaton is lehessen mérkőzéseket rendezni – írja a hunfoci.hu.

Kemma.hu

Akár szombaton is játszhat az Opus Tigáz Tatabánya, a Komárom VSE és a Dorogi FC

Forrás: FB/TSC

A magyar labdarúgásra specializálódott portál még június közepén fordult  nyílt levélben a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ), amelyben többek között az NB I-es bajnokik teljes hétvégén való eloszlásával, az romló gazdasági helyzet miatt civil munkát is vállalni kényszerülő játékosokkal, valamint az alacsony nézőszámmal indokolja a változtatás szükségességét. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Dunaújváros, amely levélben kérte a többi harmadosztályú klubot, hogy támogassa ezt az indítványt. A hunfoci.hu információi alapján cikkünk megírásáig 21 klub adta áldását a kezdeményezésre, míg további két együttes szóban támogatta azt. 

Vármegyei klubjaink közül még nem csatlakozott senki a kezdeményezéshez hivatalosan, de ha az MLSZ elfogadja az ötletet, akkor könnyen lehet, hogy a Tatabánya, a Dorog és a Komárom is szombaton játszhat.

AKIK TÁMOGATJÁK A SZOMBATI NB III-AS MÉRKŐZÉSRENDEZÉST: Cigánd SE, Békéscsaba 1912 Előre, Gyöngyösi AK, Haladás VSE, FC Hatvan, Csornai SE, Budapest Honvéd II, Érdi VSE, Szekszárdi UFC, Facultas-Tiszafüredi VSE, Balatonfüredi FC, ETO Akadémia, III. KER. TVE, FC Nagykanizsa, Vasas II, Körösladány MSK, Kaposvári Rákóczi FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia II, Meton-FC Dabas SE, DVSC II.

A kezdeményezést szóban támogatta a VLS Veszprém és a PTE-PEAC.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában