jogerős

2019.02.06. 13:42

300 ezres bírságot kapott a focista, aki megtámadta és combon rúgta a bírót

A heves vérmérsékletű focista az idei szezonban már csak beállítani tudta három piroslapos rekordját.

Sz. A.

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének vádjával bíróság elé állította azt a focistát, aki tavaly ősszel egy mérkőzésen, a kiállítását követően szidta, majd megrúgta a játékvezetőt. A focista beismerő vallomást tett, és az Esztergomi Járásbíróság 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Az annavölgyi focista 2018. november 11-én, a Csolnok elleni megye III.-as meccsen akadt ki a játékvezetőre. A meccs közben a focista azért kezdte el szidni a játékvezetőt, mert megítélése szerint a sérelmére elkövetett szabálytalanság miatt az nem ítélt szabadrúgást. Erre a bíró kiállította őt. Akkor már 3-1-re vezettek egyébként a csolnokiak.

Dr. Miskolczi Ivettől, a főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a kiállítást a játékos jogtalannak érezte, és dühében elindult a bíró felé, közben folyamatosan szidta, majd amikor odaért hozzá, megrángatta a mezét, és egyszer belerúgott a combjába, de ezzel sérülést nem okozott. A mérkőzés végeredménye egyébként 6-1 lett a csolnokiak javára.

A játékos pedig egy darabig nem csak bíróba, de labdába se fog rúgni, ugyanis információink szerint másfél éves eltiltást is kapott a fegyelmi bizottságtól. A labdarúgó szövetség adatbázisát megnézve egyébként úgy tűnik, igen heves vérmérsékletű focistát „veszített” a megye III.-as futball: az idei szezonban három, az előzőben szintén három piros lapot zsebelt be a fiatalember, azelőtt pedig egyet. A 2015/2016-os szezonban higgadtabb játékot folytatott, de előtte szintén nem úszta meg kiállítások nélkül: több szezonban gyűjtött be pirosat, mint ahányban nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában