kosárlabda

2018.02.04. 16:40

Hozta a kötelezőt az OSE Lions

A feszített program ellenére is menetel az oroszlányi csapat, amely legutóbb a Békést verte.

K. A.

A listavezető OSE nyolc nap alatt a harmadik mérkőzését vívta, ezúttal a mezőny második felében állomásozó, idegenben még nyeretlen Békés volt az oroszlányiak ellenfele. Szurkolói tehát joggal várhatták a Lions-tól, hogy tovább gyarapítja győzelmeinek számát.

Ehhez képest az első negyed igencsak nyögvenyelősre sikeredett hazai szempontból, az első szünetre ráadásul a vendégek mehettek előnnyel. Igazi dobópárbajt produkáltak a csapatok, sok volt a sikeres tripla, a védekezés azonban finoman fogalmazva sem volt magas színvonalú.

A második negyed elején sem játszott jól a hazai csapat, a vendégek ekkor öt ponttal meglógtak. Aztán szinte varázsütésre megváltozott a játék képe, az OSE egy 11-0-s rohammal – mint később kiderült, végleg – átvette a vezetést. A Lions játékosai továbbra is jól dobták a hárompontosokat, emellett a védekezés is összeállt, így a nagyszünetre már magabiztos előnnyel vonulhatott a hazai csapat.

Kosárlabda NB I. B., Piros csoport, férfi, 17. forduló

OSE Lions–Békés 90-80 (25-27, 28-15, 18-22, 19-16)

Oroszlány, 800 néző, vezette: Bagi B., Gaál I., Pécsi Zs.

OSE Lions: Kiss K. 26/15, Madár 13/9, Kovács 14/6, Bödör 7, Spagnolo 12. Csere: Kiss Á. 4, Illés 6, Zsíros, Sömenek 8/6. Edző: Vavra András.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 9-8, 15. perc: 31-36, 24. perc: 58-47, 37. perc: 84-70.

A harmadik negyed közepéig nem változott a mérkőzés alakulása, ekkor azonban gödörbe került a vendéglátó. Akadozott a támadójáték, a Békés pedig folyamatosan faragott a hátrányán. Amikor már csak két pont volt a különbség a csapatok között, „észbe kapott” az OSE és a záró játékrészre hét pontra tornázta fel a különbséget. A negyedik negyed közepéig aztán még tartotta magát a Békés, de az utolsó percekre láthatóan elfáradt a vendégcsapat, így a Lions végül magabiztos győzelmet aratott. Az oroszlányi csapat újabb sikerével továbbra is vezeti a bajnokságot.

Vavra András: – Látszott a csapaton, hogy bő egy hét alatt a harmadik meccsünket vívtuk, nem voltunk frissek. A lényeg persze a győzelem, ezt ezúttal is sikerült kiharcolni. A békésiek kihozták a meccsből a maximumot, további sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!