Fesztivál

2024.08.01. 17:42

Komoly témával kezdődött az MCC Feszt

A június 9-i európai parlamenti választások eredményéről is szó volt az esztergomi fesztiválon. AZ MCC Feszt első panelbeszélgetésén többek között az egykori osztrák kancellár, illetve a magyar miniszterelnök politikai igazgatója vett részt.

Goletz-DeáK Viktória

A változás szele: A 2024-es EP-választás eredményeinek elemzése volt az első panelbeszélgetés témája a negyedik MCC Fesztiválon. A MOL nagyszínpadán Sebastian Kurz, az Osztrák Köztársaság volt szövetségi kancellárja, Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója, Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója, a Mandiner hetilap főszerkesztője, illetve Ján Figel, korábbi európai uniós biztos, az EIT igazgatótanácsának tagja beszélgetett angolul. A komoly, szaknyelv ismeretet igénylő angol szöveg megértésében tolmácsgép segített a résztvevőknek.

Ján Figel, korábbi európai uniós biztos, az EIT igazgatótanácsának tagja is részt vett az MCC Fesztivál nyitóünnepségén
Ján Figel, korábbi európai uniós biztos, az EIT igazgatótanácsának tagja is részt vett az MCC Fesztivál nyitóünnepségén
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A 2024-es európai parlamenti választásokon jelentős változás történt a politikai palettán, a jobboldali pártok jelentős győzelmet arattak az egész kontinensen. Macron feloszlatta a nemzetgyűlést és előrehozott választásokat írt ki, miután Marine Le Pen Nemzeti Tömörülés pártja győzelmet aratott az ő Reneszánsz pártja felett. Németországban Olaf Scholz kancellár szociáldemokratái csak a harmadik helyen végeztek a választásokon. A szakértők többek között arról is beszéltek, hogy az EU francia-német motorja politikájában bekövetkezett változásokkal mit tartogat számunkra a jövő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában