Történelmi jelenetek

2024.06.23. 14:29

Tárlatvezetések, izgalmas előadások színesítették a Múzeumok éjszakáját Komáromban

A Komáromi Klapka György Múzeumban idén az Aranycsapatról, Komárom Trianon utáni kiépítéséről és a Duna-tengerhajózásról lehetett többet megtudni a Múzeumok éjszakáján.

Kemma.hu

Szombaton 16 és 24 óra között várták a látogatókat a Brigetio Öröksége Látogatóközpontba a Múzeumok éjszakája alkalmából. A gyerekeknek lehetett kapura lőni, római ügyességi játékokat kipróbálni, voltak kézműves foglalkozások, detektoros kincskeresés. Meg lehetett ismerni a digitalizáció útját a kőtábláktól a számítógépig, fotósarokkal is készültek, valamint 16 órakor Némó kapitányról volt diavetítés.

A Múzeumok éjszakájára a látogatóközpont munkatársai interaktív tárlatvezetéssel készültek
A Múzeumok éjszakájára a látogatóközpont munkatársai interaktív tárlatvezetéssel készültek
Forrás: 24 Óra

A tetőtérben az Aranycsapatról készült kiállítást lehetett megtekinteni. Több előadást is meghallgathattak a látogatók: Pokornyi Gábor az Aranycsapatról és Czibor Zoltánról, Számadó Emese a Trianon utáni kiépítésről, Ábrahám Tamás pedig a Duna-tengerhajózásról beszélt.

Késő este történelmi jelenetekkel és hangjátékkal tarkított tárlatvezetések indultak a múzeum munkatársainak közreműködésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában